Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Złożenie kompa ;]
Witam . Miałby ktoś może chęć złożyć mi komputer do 2700 z obudową ? Komputer ma być typowo do gier , po prostu maszyna ^,-
  Odpowiedz
Co masz na myśli. Potrzebujesz części jakie będą potrzebne?
  Odpowiedz
echo sonda ... , Komp ma być do gier
  Odpowiedz
Poczekaj na swordancer albo bohazard na pewno Ci pomogą :)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
  Odpowiedz
Będziesz robił OC ?
  Odpowiedz
Moja propozycja, choć przyznam że miałem małą przerwę więc bierz na mnie
poprawkę.

Procesor: Intel CORE I5-4670K - 890 złotych
Płyta główna: MSI B85M-G43 Intel B87 LGA 1150 mATX - 235 złotych
Karta graficzna od GeForce: Gigabyte GeForce GTX 760 OC, 2GB DDR5 - 930 złotych
Karta graficzna od AMD: MSI R9 270X - 750 złotych
Zasilacz: XFX Pro Series 550W PSU 120mm 80+ - 235 złotych
Dysk twardy: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM - 194 złotych
Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 - 174 złote
Obudowa: wedle uznania, ode mnie mogę polecić Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 - 154 złotych

Razem na morele koszt to: 2791,07 złotych za całość

Screen na morele.net:

[Obrazek: 1-1386530622.png]

Ponadto dzięki BlackWhite321 możesz mieć darmową wysyłkę + pendrive za 1 zł,
lub darmową wysyłkę + darmowe składanie komputera w sklepie
internetowym morele.net. Więcej w spoilerze oraz na kanale BlackWhite321.

Możliwość zakupu zestawu komputerowego w tanim sklepie morele.net ,z darmową wysyłką i montażem lub pendrive za 1 zł.
Co zrobić?
1. Jeśli chcesz montaż za 1 zł i darmową wysyłkę: wrzuć razem z podzespołami do koszyka usługę montażu http://www.morele.net/montaz-komponen... . W pole "Wpisz kod promocyjny" wpisz kod:VXW8NJNXKE. Pamiętaj - wartość koszyka musi przekraczać 1500 zł aby promocja zadziałała!
2. Jeśli chcesz pendrive za 1 zł i darmową wysyłkę : wrzuć razem z podzespołami do koszyka pendrive ( musi to być dokładnie ten: http://www.morele.net/pendrive-good-r... . W pole "Wpisz kod promocyjny" wpisz kod:LPD1T8BDOF. Pamiętaj - wartość koszyka musi przekraczać 1500 zł aby promocja zadziałała!

Krótko i na temat. Komputer głównie do gier, 4 rdzeniowy procesor i5 na nowej
podstawce 1150 poradzi się w każdej produkcji dostępnej na rynku, 4 gigabajty
pamięci ram spokojnie wystarczą do zaspokojenia każdej gry. Na dodatek
procesor ma odblokowany mnożnik dzięki czemu w przyszłości po dokupieniu
coolera będzie można go sporo podkręcić. Płyta nie należy do super pro, ale
da rade 1 pełny slot PCI E x16 oraz 1 2.0 dają rade. Karta czy to od zielonych
czy od czerwonych są porównywalne. Zagrasz na nich w każdą produkcję może
nie na ultra ale na średnich/wysokich w FULL HD na pewno. Dysk, zasilacz, standard.

Tyle ode mnie.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Na tym jest drogo. A szczerze 4GB RAM to mało . Do 8 potrzebuje ;]
  Odpowiedz
Nie rozumiem Cię chłopie. B0hazard złożył Ci b. dobry komputer, tak jak chciałeś. Różnica 50-100 zł za całość nie jest warta nerwów jakie później będziesz miał oddając części na gwarancję. Sam sobie wybierz sklep i unikaj internetowych. Jeśli wszytko działa, jest dobrze, ale jak coś się zepsuje, to potem dogadać się z takim to koszmar. Skoro potrzebujesz 8Gb ram, to sobie kup kość 8GB z dożywotnią gwarancją. Żadnej różnicy w większości gier i tak nie odczujesz.
  Odpowiedz
Zestaw Seby spoko, weź tylko zamień RAM na jedną kość 4 GB bo wystarczy spokojnie, jak będziesz potrezebował, to wtedy sobie kupisz drugą i będzie ok ;]
  Odpowiedz
Z przyzwyczajenia polecam duala, teoretycznie większa wydajność ale jedna kość też może być.
Ceny są podglądowe, ja podaje z morele ponieważ znajduje się tam większość komponentów ale również preferuję
i polecam kupowanie fizyczne w sklepie.

Co do 8GB RAM, do gier spokojnie starczy, dorzucisz 200 złotych to będziesz miał 8.
Jeśli jedyne co Cię zainteresowało w tym zestawie to ilość pamięci RAM to poczytaj trochę o sprzęcie itd.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz