Zostałem okradziony - proszę o poradę.
|
||||
Niejaki chomik o nazwie 'Tady12' już drugi raz okradł mnie z punktów. Tym razem okradł mnie z dwóch chomików ( bzyku leeds - 170000 i Timer_Group - 270000 ) Naprawdę jest to dla mnie bardzo smutne, że chomikuj.pl dopuszcza do takich rzeczy. Np. bzyku.leeds jest bardzo dobrze ocenianym chomikiem (czyli wysokiej klasy chomik) i jak może zostać okradzionym? Naprawdę, proszę o pomoc. Mogę się jakoś odwdzięczyć. Postawcie się w mojej sytuacji. Administracja pisze tylko, aby zmienic hasło dostępu, a punktów i tak raczej nie oddadzą. Błagam o pomoc (
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
04.05.2012, 17:22
W czym mamy Ci pomóc? Liczysz na to, że każdy zacznie wysyłać Ci punkty?
Współczuje, aczkolwiek za swoje błędy trzeba płacić.
Napisz do administracji !!! Muszą oddać ci punkty i zablokować złodzieja.
Wykradł ci bo masz pewnie keyloggera
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam Diablo09 napisał(a):Wykradł ci bo masz pewnie keyloggera Albo udostępniłeś w inny sposób hasło. Nie muszą wcale oddać punktów, bo regulamin nie przewiduje rekompensaty w takim przypadku, ale może oddadzą. Ludzie, kiedy wy zaczniecie czytać regulaminy i helpy na stronach na których macie jakieś konta. Tam pisze jak się kontaktuje administracja. A wy wchodzicie pewnie przez programy, które w magiczny sposób mają rozmnożyć punkty. Pamiętajcie, że chciwość i chytrość nie popłacają. Życzę pomyślnego rozwiązania problemu. [REG] IX. WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI I ZASTRZEŻENIA 1. W zakresie dopuszczalnym przez prawo wyłączona zostaje odpowiedzialność Usługodawcy za: c. skutki wynikłe z wejścia w posiadanie przez osoby trzecie hasła dostępowego Użytkownika, o ile nastąpiło to z winy Użytkownika (np. udostępnienie hasła osobie trzeciej przez klienta), d. udostępnienie hasła i danych osobom upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa,
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
04.05.2012, 20:09
Zazwyczaj jak się poprosi to zwracają punkty. Ale słuszna uwaga Blachu82, mało kto czyta regulaminy.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
04.05.2012, 21:12
Ja nie chcę żadnych punktów niikii ! Po prostu może ktoś napisałby do adminów i pomógł mi... Ja już napisałem, a jeśli zwrócą mi punkty wtedy zapłacę tym osobom, co mi pomogą z administracją.
A co to da że ktoś napisze? Znasz temat najlepiej, masz dostęp do screenów z panelu.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
04.05.2012, 21:45
Przeskanuj kompa jakimś antywirem, pewnie będzie keylogger
PS. Tą wiadomość dodaje do 1 postu w tym temacie użytkownika Diablo09 VanPure napisał(a):Po prostu może ktoś napisałby do adminów i pomógł mi...To raczej absurdalna prośba - domyśl się dlaczego. Pamiętaj, że to administracja chomika ma dane logowań do Twojego profilu, hosta itd. Z mojej wiedzy wynika, że oddają punkty jeśli wyjaśnią, że naprawdę ktoś się włamał na Twoje konto, jednak muszą mieć pewność, że np Ty ich nie próbujesz oszukać. Na tym forum było już parę osób w podobnej sytuacji i otrzymali zwrot pkt. Miej jednak świadomość, że ludzie potrafią kombinować, więc administracja Chomikuj.pl nie może "od ręki" podjąć decyzji o zwrocie punktów. Spróbuj zrozumieć też drugą stronę. Ponad to, jeśli ktoś rzeczywiście się włamał, musiał mieć zatem taką możliwość. Te możliwości biorą się w znacznej większości z winy właściciela konta jak już zdążyliśmy tu zaobserwować.
05.05.2012, 08:31
Nie no Admin. Uwierz mi. Mój chomik 'bzyku.leeds' jest wysoko oceniany. Jest nawet jednym z najlepszych kont na chomikuj.pl. Wydaję mi się, ze sam pewnie o tym dobrze wiesz.Ja już kilka raz zgłaszałem się do administracji i punkty były zwrócone. Nie wiem jak będzie teraz. Na razie napisali, żeby pozmieniać wszystkie hasła dostępu i przeskanować komputer programem antywirusowym... Odpisałem im, czy punkty zostaną zwrócone i dałem screen z punktami. Na forum nie jestem po to, aby oszukiwać. Jestem po to , aby ostrzegać innych przed złem, które mnie właśnie na chomikuj spotyka. Wiem, że to jest trochę głupie, że proszę Was wszystkich, o to, abyście napisali do administracji. Nie wiem po co to, więc z góry Was przepraszam. Zobaczymy, może zwrócą, ale jeśli tego nie zrobią to ja usuwam konta na stronie chomikuj.pl...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości