Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zrobienie połysku na okładce i danie mi pliku PSD
Tylko jakbyś pomyślał i przeczytał mój wątek mi chodzi zrobić taki połysk jak na okładce nr 1 ...
Mi chodzi o taki video-poradnik
danielo117o napisał(a):Ale taki tutek już powstał, Nicholas robił, dokładnie to robił banner z połyskiem, więc myślę że nie ma co pisać drugi raz.
Masz racje wystarczy przeczytać tutek Nicholoasa i trochę pomyśleć.

Pracę dla wampira wykonałem następująco:
[Obrazek: SDogs-1345292489.png]

Próbowałem uzyskać efekt zanikającego połysku, lecz mimo prób nie wykonałem go :P
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
Diablo jest prostu sposób.
Wybierasz zaznaczenie eliptyczne na pierwszej warstwie rysujesz ten połysk, czyli malujesz na biało i zmniejszasz krycie
Wybierz krycie na 10 i utwórz drugą warstwę i zamaluj tylko cześć tego zaznaczenia miękkim pędzlem.I utwórz krycie np na 30.

Powiem tak, nie umiem tłumaczyć tak żebyś zrozumiał:) Nie potrafię, chyba żę coś zrozumiałeś z tego co ci napisałem

Efekt, oczywiście można to zrobić lepiej
[Obrazek: dasda-1345295199.png]

Albo gradientem

[Obrazek: Szablonpn_xphwxhh-1345295785.png]

Jak widzicie nie jest zrobiony połysk zbyt dokłądnie, ale daję tylko przykład zanikania