Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

www.kampaniaantypiracka.pl
Witam wszystkich,
Proszę o radę w sprawie wiadomości, którą otrzymałam. Jestem przerażona i nie wiem co robić. Poinformowałam e-mailem o usunięciu plików.
Z góry dziękuję

www.kampaniaantypiracka.pl

Warszawa, dn. 16.06.2011 r.

THEALANIKA
Użytkownik portalu Chomikuj.pl

Sygn. JB/2011/005838

Podstawa Prawna: art. 70 par. 1 i 2, art. 78 par. 1, art. 80 par. 1, art. 116 par. 1 i 2, art. 122 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24, poz. 83).

Szanowna Pani,

Informujemy, że zamieszczenie przez Panią w sieci internet singla â��Wierność jest nudnaâ�� Natalii Kukulskiej jest naruszeniem reprezentowanych przez nas praw i stanowi przestępstwo opisane w art. 116 par. 1 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24, poz. 83) zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 3.

Zwracam się z prośbą o pilne przesłanie na adres: [email protected] potwierdzenia, że zamieszczone pliki zostały już skasowane.

Jednocześnie prosimy o niezwłoczny kontakt telefoniczny w przedmiotowej sprawie pod jednym z numerów telefonów: (022) 408 04 00 lub 0-535-535-213.

W przypadku braku reakcji na niniejsze pismo będziemy zmuszeni przekazać sprawę na drogę sądową, co może narazić Panią na poniesienie wysokich kosztów sądowych.

Z wyrazami szacunku,
Viktoriya Shalimova
Dział Kontroli Nadużyć
  Odpowiedz
Usuwasz pliki, wysyłasz zgłoszenie usunięcia i po sprawie.

Nie ma się czym martwić.
  Odpowiedz
Tak,tylko kazali dzwonić. Nie będę, ponieważ pytają o dane i każą płacić 1000 zł.
Odpowiedziałam na pocztę i nie wiem czy dobrze zrobiła bo teraz mają moje IP.
  Odpowiedz
To zależy skąd masz internet.
Jeżeli Twoje łącze jest w sieci osiedlowej to masz stały IP uzyskany od Administratora sieci ale jeżeli Twoje łącze jest jedno jedyne a internet dostarcza Ci operator (np. TP.SA, Netia, Era i inne) to masz zmienny IP (za każdym razem gdy uruchamiasz internet Twój IP jest inny).

Po za tym po co się niepotrzebnie martwić.
Masz fuksa że postąpili bardzo łagodnie.
Plik usunięty, wiadomość wysłana więc jest OK.
  Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedz :) a internet mam osiedlowy.
  Odpowiedz
Najpierw muszą przedstawić Ci prawa do utworów i pozwolenie na ściganie piratów, prawa do utworów ma tylko kilka firm w Polsce.
Jeśli nie przedstawią praw do utworów danego wykonawcy mogą sobie takie wezwanie wsadzić gdzieś a Ty możesz zgłosić do prokuratury próbę wyłudzenia pieniędzy.
  Odpowiedz
(17.06.2011, 10:33)TheAlanika napisał(a): ...
Zwracam się z prośbą o pilne przesłanie na adres: [email protected] potwierdzenia, że zamieszczone pliki zostały już skasowane.

Jednocześnie prosimy o niezwłoczny kontakt telefoniczny w przedmiotowej sprawie pod jednym z numerów telefonów: (022) 408 04 00 lub 0-535-535-213.

...

Według mnie to prośby o zebranie dowodów na przedstawienie Ci zarzutów.
Piszą tak, aby potwierdzić identyfikację Twojej osoby, a wysyłając im potwierdzenie
skasowania plików, potwierdziłaś (przyznałaś się), że to Ty umieściłaś te konkretne pliki.

Nie wiem czy nie lepiej było by usunąć pliki i nikomu nie odpisywać.
Przecież o to tej Pani chodziło. Po co karze Ci się kontaktować? Pomyśl!
Tylko po to, aby dokonać identyfikacji.

Załóż się ze mną jak chcesz, aby przekonać się, że mam rację. :diabel:

Poza tym - nie wrzucajcie i nie chomikujcie polskich utworów - zwłaszcza tych nowych.
Przecież widzicie, że monitorują ten segment i takie cyrki miała już niejedna osoba.

Odpowiedz
Też tak myślę. Moich danych nie mają ,ponieważ nie podaję prawdziwych,
tylko to IP z sieci, które ma wiele osób. Nie wiem co teraz...
http://olgierd.bblog.pl/wpis,jeszcze;o;w...45761.html
Teraz coś takiego otrzymałam i teraz reagując usłyszałabym o zapłacie 1000 zł.

THEALANIKA
Użytkownik portalu Chomikuj.pl
Sygn. JB/2011/005838
Podstawa Prawna: art. 70 par. 1 i 2, art. 78 par. 1, art. 80 par. 1, art. 116 par. 1 i 2, art. 122
Ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach
pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24, poz. 83).
Szanowna Pani ,
Informujemy, że zamieszczenie przez Panią w sieci internet singla „Wierność jest nudna”
Natalii Kukulskiej jest naruszeniem reprezentowanych przez nas praw i stanowi przestępstwo
opisane w art. 116 par. 1 Ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych
(Dz. U. 1994 Nr 24, poz. 83) zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności
do lat 3.
W dniu 02.06.2011r. zwróciliśmy się z prośbą do administratora portalu chomikuj.pl
o usunięcie zamieszczonych przez Panią nagrań oraz zabezpieczenie informacji o udostępnieniu.
Prosimy o niezwłoczny kontakt telefoniczny w przedmiotowej sprawie pod jednym z numerów
telefonów: (022) 408 04 00 lub 0-535-535-213
W przypadku braku reakcji na niniejsze pismo będziemy zmuszeni przekazać sprawę na drogę
sądową, co może narazić Panią na poniesienie wysokich kosztów sądowych.
Z wyrazami szacunku,
Viktoriya Shalimova
Dział Kontroli Nadużyć
Hapro Media Polska Sp. z o.o.
02593 Warszawa,
  Odpowiedz
O firmie Hapro Media już dawno temu było głośno, udało im się wyegzekwować pieniądze tylko od ludzi którzy sami im się przyznali do piractwa kontaktując się z nimi. Do momentu otrzymania informacji w której zwracają się do Ciebie używając Twojego Imienia i Nazwiska nie podejmuj z nimi żadnego kontaktu. Usuń plik o którym mowa w upomnieniu i na tym poprzestań.
  Odpowiedz
(20.06.2011, 11:51)tonyviroos napisał(a): ...Do momentu otrzymania informacji w której zwracają się do Ciebie używając Twojego Imienia i Nazwiska nie podejmuj z nimi żadnego kontaktu. Usuń plik o którym mowa w upomnieniu i na tym poprzestań.

Dokładnie. Szczególnie z naciskiem na:

Cytat:Usuń plik o którym mowa w upomnieniu i na tym poprzestań.

Warto też wydrukować ten artykuł i maile które Ci przysyłają (mogą Ci się przydać). Udaj się z nimi na bezpłatne porady prawne, aby upewnić się czy takie postępowanie jest dla Ciebie korzystne. Z mojego punktu widzenia to najlepsze rozwiązanie.
Fałszywych danych następnym razem też nie powinnaś im podawać.

U siebie w mieście na pewno masz jakąś instytucję z bezpłatnymi poradami prawnymi. Sprawdź to.

Powiedz ten folder w którym był ten plik miał hasło czy nie?

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości