Dla znających mnie trochę, użytkowników, nie jest nowością, że uwielbiam serię Rec-a. Nie udaną produkcją w/g mnie jest "Łowca Demonów". Nie wciągnął mnie, być może przez moje wygórowane oczekiwania.
Ja lubię tylko stare horrory gdzie nie było techniki komputerowej.
Nie pamiętam tytułów bo nie mam głowy do tego ale łatwo jest się domyślić z jakich lat są to filmy.
Z nowych i tych z nutą fantastyki komputerowej to różnie bo ponad 80% z nich to zakwalifikowałbym do tych słabych zwłaszcza "Lustra".
Najgorsze moim zdaniem są tandetne filmy o podróżach czwórki przyjaciół w nieznane gdzie spotyka ich los z piekła rodem.
Cytat:Najgorsze moim zdaniem są tandetne filmy o podróżach czwórki przyjaciół w nieznane gdzie spotyka ich los z piekła rodem.
Przykład: Droga bez powrotu.
Akurat film podany w przykładzie mi się podobał ;p
Mój Horror To Piła IV I Krwawe Walentynki
(20.05.2011, 19:16)skrzypas napisał(a): [ -> ]Najgorsze moim zdaniem są tandetne filmy o podróżach czwórki przyjaciół w nieznane gdzie spotyka ich los z piekła rodem.
To sa slashery czyli odzielny typ horrorow nie kazdy takie filmy lubi ja akruta kocham tego typu filmy
Hm, seria o Hannibalu Lecterze to raczej thrillery...
Ja uwielbiam azjatyckie horrory, moje ulubione to zdecydowanie
"Klątwa Ju-on" (obie części),
"The Ring - Krąg" (oczywiście japońskie wersje, amerykańskie remake'i doprowadzają mnie do szewskiej pasji) i tajlandzki
"Shutter - Widmo".
Aczkolwiek nie twierdzę, że i inne nacje nie potrafią stworzyć dobrego horroru.

Uwielbiam filmy: "Mucha", "Wywiad z wampirem", wszystkie części "Obcego", "Drakula" z Garym Oldmanem, "Silent Hill", "Coś", "Dziecko Rosemary", "Udręczeni", "Pandorum", "Sierociniec", wszystkie części "Resident Evil", "Omen", "Oszukać przeznaczenie", "Lśnienie", "Nawiedzony", "Inni" i pierwszą część starego dobrego "Koszmaru z ulicy Wiązów".
Najgorsze horrory, jakie oglądałam, to "Klątwa El Charro", "Pogromca wampirów", "Matka łez", "Odrodzone zło", "Zaginiona kolonia", "Wrota do piekieł", "Szkolny areszt" i "Wyprawa po śmierć", którą całkiem niedawno uraczyła nas telewizyjna dwójka...
Uwielbiam wszystkie części Piły.
A jeśli chodzi o kiepskie moim zdaniem horrory to :
Klątwa - wszystkie części ( japońska wersja ) - nie wiadomo czy się śmiać czy myśleć "WTF?!"
Laleczka Chucky 2 - dla mnie to była niezła komedia. Dosłownie się śmiałam.
P.S - nie jestem koneserką horrorów i łatwo mnie przestraszyć . ;p