Karol
14.03.2011, 11:11
Składniki:
ćwiartki z kurczaka
serek śmietankowy naturalny
świeże gałązki rozmarynu
cebule
czosnek
czarne oliwki
przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Udka myjemy, posypujemy przyprawą do kurczaka, pod skórę wkładamy po łyżeczce serka i gałązkę rozmarynu. Na blaszkę wykładamy pokrojone w ćwiartki cebule, czosnek, a na nie udka z kurczaka. Pieczemy godzinę w temp. 180 st. Pod koniec pieczenia (ok. 7-10 min. przed końcem) dorzucamy garść czarnych oliwek pomiędzy udka. Gotowe danie przybieramy świeżym rozmarynem i podajemy z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!
ćwiartki z kurczaka
serek śmietankowy naturalny
świeże gałązki rozmarynu
cebule
czosnek
czarne oliwki
przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Udka myjemy, posypujemy przyprawą do kurczaka, pod skórę wkładamy po łyżeczce serka i gałązkę rozmarynu. Na blaszkę wykładamy pokrojone w ćwiartki cebule, czosnek, a na nie udka z kurczaka. Pieczemy godzinę w temp. 180 st. Pod koniec pieczenia (ok. 7-10 min. przed końcem) dorzucamy garść czarnych oliwek pomiędzy udka. Gotowe danie przybieramy świeżym rozmarynem i podajemy z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!