Karol
14.03.2011, 11:17
Składniki:
piersi z kurczaka
plastry szynki
plastry żółtego sera
posiekana natka pietruszki
sól, czosnek granulowany
jajko
bułka tarta
mąka
olej
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy przez folię, posypujemy solą i czosnkiem, odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie na każdy filet wykładamy plasterek szynki i żółtego sera, posypujemy natką pietruszki i zwijamy mięso w roladkę.
Gotową panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Smacznego!
piersi z kurczaka
plastry szynki
plastry żółtego sera
posiekana natka pietruszki
sól, czosnek granulowany
jajko
bułka tarta
mąka
olej
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy przez folię, posypujemy solą i czosnkiem, odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie na każdy filet wykładamy plasterek szynki i żółtego sera, posypujemy natką pietruszki i zwijamy mięso w roladkę.
Gotową panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
Smacznego!