Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Zakup orbitreka - wasze opinie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam zamiar kupić sobie orbitrek, ale nie znam się w ogóle na takim sprzęcie. Orbitrek miałby mi służyć do wyrzeźbienia delikatnych zarysów mięśni (chudnąć nie muszę) i byłby świetną alternatywną dla ruchu na świeżym powietrzu, bo jak wiadomo idzie zima i już sobie na dworze raczej nie pobiegam.

Czy jest coś, co musi wiedzieć początkujący użytkownik orbitreków/trenażerów? Jaki model wybrać? Jakich efektów ćwiczeń mogę się spodziewać? Ćwiczycie na orbitreku? Jeśli tak, podzielcie się swoją opinią tym urządzeniu.
Orbitreki to fajny sprzęt, ale zależy, ile masz miejsca w domu. Jak mało, to nie polecam, bo to kawal sprzętu, który ciężko spakować (a jak spakujesz, to nie będzie ci się chciało rozkładać). Lepszy jest tez orbitrek magnetyczny, z tego względu, że ruchome części dość często się luzują i trzeba je dokręcać. W magnetycznym nie ma tego problemu. Orbitrek magnetyczny mniej też hałasuje. Moje kumpele chwaliły, że dobry szczególnie na nogi, fajnie je rzeźbią itd. Nie wierz natomiast w te automatyczne liczniki spalania kalorii itd, to bulszit, lepiej liczyć samemu.
Tak się zastanawiam czy jest w ogóle sens zakupu takiego wielkiego sprzętu.
Zajmuje dużo miejsca, ciężko go przechowywać i co jak minie nam zapał?
Zakup sprzętu to wcale nie taki mały wydatek.
Myśląc racjonalnie wolałabym chyba poświęcić pieniądze przeznaczone na sprzęt
na zakup ciekawego karnetu na siłownie lub rower górski.
Jak mi się znudzi siłownia to po prostu nie kupie kolejnego karnetu a jak kupie sprzęt i mi się znudzi będzie mi zaległa kawał grata w domu.
Tak jak koleżanka wyżej pisze najlepsze rozwiązanie do tego w takich siłowniach masz porady trenera i więcej sprzętu