Odjechani.com.pl

Pełna wersja: "Gdzie jest moja kupa ?"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

zawpork

Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Jaworznie przygotowało aplikację, która pozwoli mieszkańcom śledzić drogę, jaką przebywają ich odchody. Aplikacja nosi nazwę "Gdzie jest kupa?" i jest dostępne na platformy z oprogramowaniem Android.
Cytat:Każdy mieszkaniec Jaworzna już niedługo będzie mógł obserwować, jak jego odchody wędrują od toalety do oczyszczalni ścieków. Czas tej drogi będzie można nawet udostępnić na swoim Facebooku i porównać z wynikami swoich znajomych. Poza tym – jak informuje MPWiK w Jaworznie – "Gdzie jest kupa?" będzie miała charakter edukacyjny. Pokaże bowiem, jak miasto dba o spływ ścieków i w ten sposób dba o środowisko.

"To nowatorski sposób promocji. Dostosowany do odbiorców, którzy lubią nowinki technologiczne" – mówi cytowany przez portal Interia.pl Sławomir Grucel, specjalista ds. public relation MPWiK.

Czytaj także: Kupy psiej coraz mniej

Aplikacja "Gdzie jest kupa?" zostanie zaprezentowana 20 września. Będzie dostępna dla systemów mobilnych Android i iOS oraz komputerów PC.

W Polsce śledzenie trasy odchodów to nowość. Za granicą takie aplikacje działają już od kilku lat. Między innymi za pośrednictwem strony www.flushtracker.com można obserwować, jak daleko popłynie zawartość toalety.

Źródło: Interia.pl

Mychaty

Słyszałem o tym ostatnio, wg. mnie to jest zabawne :)
Nie mają się czym zajmować...

Gów*iana sprawa ;)
Może i jest zabawne, ale poco to komuu?

zawpork

Przeczytaj sobie cytat: [...] w celach edukacyjnych.
Widać że komuś się nudzi, kolejni co chcą za wszelką cenę przyciągnąć do siebie uwagę.
Moim zdaniem to śmieszne i dziwne, jeśli chodzi o porównywanie na Facebooku.
Ciekawe czy przewidzieli pakiet dla użytkowników indywidualnych, z łykaniem jakiegoś mikroprocesora i po jego wydaleniu z resztą śledzonych składników, określanie położenia z wykorzystaniem technologii satelitarnej, map gps i oddziałów specjalnych lokalnej straży miejskiej.