Wszyscy pewnie zauważyliście już dość intrygującą reklamę nawiązującą do teorii końca świata.
Na kampanię reklamową, wydano bardzo grube pieniądze sądząc po ilości stacji na których się ona pojawia. Przekaz reklamy nie jest do końca jasny, ale wyeksponowana data 21.12.2012 wyraźnie wskazuje na związek z dobrze wszystkim znaną już datą wizji końca naszego świata.
Co tak naprawdę stoi za tym około pięciosekundowym spotem reklamowym?
Z pewnością niedługo się dowiemy, choć czcionka daty rzekomej zagłady wskazuje raczej na sieć jednego z większych elektromegamarketów. Czyżby promocja na miarę końca świata?
Heh, ciekawie jest się dowiedzieć co się dzieje w świecie TV, której od 2 lat nie oglądam
Następny koniec świata też pewnie będą reklamować
Same bzdety są pokazywane.
Jak nie mają na co kasy wydawać, to niech mi ją dadzą, ja obrócę może ją w lepszy sposób nie "głupszy"
Na YT do filmiku jest fajny komentarz:
Być może Biedronka otworzy swój 2012 sklep 21 grudnia
Moim zdaniem MediaMarkt szykuje tego dnia jakąś mega promocje, a że tego dnia ma być ten niby koniec świata to stąd wzięła się planeta. No, a zrobili to nawiązanie do końca świata by przyciągnąć uwagę i zdobyć potencjalnych klientów.
No tak, kiedyś porównywałem ceny produktów w MediaMarkt z tymi w sieci oraz innych hipermarketach i stwierdziłem, że ten sklep jest jednak dla idiotów. Może ta reklama to zapowiedź niewielkiej obniżki cen w tym sklepie. Dla idiotów to koniec świata, bo będą biec na złamanie karku.
Moim zdaniem to dobry pomysł na reklamę, czym bardziej że wielu ludzi wierzy w koniec świata.
Jak pierwszy raz zobaczyłem tą reklamę w TV to od razu pomyślałem że to reklama Media Markt.
Nie wiem czemu, może przez to czerwone tło ? ;x
Moim zdaniem sklep niczym się nie wyróżnia ceny ma takie jak wszędzie, wiadomo jedno jest tańsze tu inne tam, ale czasami robi promocje np kupowanie bez VATu.
"Kupowanie bez VATu" to tylko pic na wodę. Niby kupujesz bez tego VATu ale i tak płacisz tyle samo bo doliczają sobie różne ubezpieczenia kredytów
Pięknie ładnie a tytuł wątku mówi o czymś innym
Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e
Moje miasto jest zawalone billboardami z tą reklamą. Data dość późna w sensie zakupów - 21 grudnia już wszyscy są po zakupach prezentów, więc jeśli jakaś sieć (mi przyszła na myśl sieciówka Saturn "niby" konkurent Media Markt). Więc może jakaś sieć komórkowa, typu wejście mocne w rynek sieci Virgin?