Kiedyś myślałem, że prawie wszyscy myślą kategoriami kasy. Zadając sobie pytanie na temat tego co jest dla nas najważniejsze w pracy jak się okazuje wcale nie są to pieniądze. Choć mam wrażenie, że im człowiek starszy tym bardziej jednak potrzebuje pieniędzy. Spotkałem się z opinią, że dla ludzi bardziej niż wynagrodzenie za pracę, ważne jest to jak bardzo mają elastyczny grafik albo czy pracują w weekendy.
A co dla Was jest najważniejsze w pracy? Pieniądze?
Ja jeszcze nie pracuję ale najważniejsze będą dla mnie pieniądze.
Też jeszcze nie pracuję, ale myślę że pieniądze w pracy są ważne. W dzisiejszych czasach bez pieniędzy nie ma nic. Ale trzeba też pamiętać o pasji do pracy, spełnieniu zawodowym, możliwości rozwoju.
W życiu trzeba mieć łeb to tylko od nas zależy czy będziemy mieli kasę na wszystko czy będziemy siedzieć na kasie w mcdonaldzie, najważniejsze to mieć pomysł na siebie i go realizować.
Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk
Dobre pytanie. Z mojej perspektywy mam nieco szerszy rzut okiem na tę sprawę. Mam własny zakład i zależnie od stanu samopoczucia i samego widzimisię wybieram, większy zarobek, czy dłuższy odpoczynek. W wolnych chwilach mam czas na kombinowanie. Inwestuję, ryzykuję i zarabiam. Czasem jednak przyznam, że czuję w środku potrzebę zwykłego odpoczynku. Wtedy wolę wyłożyć się na kanapie z sympatyczną kobietą i obejrzeć sobie jakiś ciekawy film, czy nawet po raz setny Shreka, bo repertuar nie jest tutaj najważniejszy. Mam wybór i jeśli chciałbym zliczyć dni wzmożonej pracy i porównać je do tych, kiedy odpoczywam i realizuję się życiowo, myślę, że wyszłoby mniej więcej po równo. Morał z tego taki, że mogę zarabiać jeszcze więcej, lub sporo mniej. Problem w tym, że większość z Was, nie ma takiego wyboru. Klucz leży po środku. Za dużo kasy, zdrowie leci na łeb na szyje, za mało, życie obniża standardy. Nie ma co gadać Kochani, pieniądze są ważne. Same w sobie szczęścia nie dają, ale dobrze wykorzystane przez człowieka, który nie wpadł w ich pułapkę, potrafią uczynić życie naprawdę pięknym.
Mówiąc krótko - Pieniądze nie są najważniejsze, ale są bardzo potrzebne. Całe życie dążę do tego, aby w przyszłości moim dzieciom niczego nie zabrakło, jednak ta wędrówka nauczyła mnie, że zamiast planowanych wcześniej pieniędzy, chcę zostawić mojemu potomstwu możliwości i wiedzę, jak te pieniądze generować. Cel życiowy wielu ojców, jest często destrukcyjny dla młodych ludzi, którzy otrzymawszy fortunę, nie mają kompletnie pojęcia co z nimi zrobić, prócz tych myśli, jak je roztrwonić. Wędka, nie ryba.
Tak na zakończenie jeszcze... Ktoś mądry kiedyś powiedział, że z papierem jest zawsze tak samo... Czy to pieniądze, czy papier toaletowy, o jego wartości zdajemy sobie sprawę dopiero wtedy, gdy zaczyna być go mało.
Dla mnie szczerze mówiąc pieniądze będą grały role ale na 1 miejscu będzie moja partnerka życiowa oraz Rodzina nic po za tym się nie liczy
Hmm zdrowie moich bliskich i moje, ale z tym też różnie bywa... moja córka miała zezika, co za tym idzie problemy z widzeniem przestrzennym, nie zauważała, schodów, lamp itp. Bardzo jej się też pogarszał wzrok. Wizyta u okulisty - diagnoza - operacyjny, czas oczekiwania - dwa lata... gdybym nie miał kasy, dziecko by się męczyło ponad 700 dni i diabli wiedzą do jakiego stopnia pogorszył by się jej wzrok. Tak poszło, trzy dni po zdiagnozowaniu było po operacji, nerwy się regenerują, mała nawet okularów nie nosi, a miała po półtora na oczku

Ważne te pieniądze jednak.
Jak dla mnie...??
Najważniejsze zdrowie, rodzina i na kasa