Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak nauczyć syberian husky'iego posłuszeństwa??
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mój hasky nie chce mnie słuchać, co mam zrobić lub jak go nauczyć posłuszństwa
?
Obejrzyj jakieś filmiki o tresurze psów. Na YT jest tego dużo.
Jeżeli pies jest młody, to jeszcze można go nauczyć aby się słuchał. Mówiąc młody mam na myśli kilka miesięcy. Dorosłego psa jest znacznie trudniej nauczyć "dobrych manier", wiem to z własnego doświadczenia.
Mój około 1,5 roku to już jest dorosła czy nie ??
Na naukę nie jest jeszcze za późno, ale trzeba było uczyć ją od małego. Husky to bardzo wymagający pies, musi mieć dużo miejsca do biegania. Poszukaj jakiś informacji w Internecie, nie jestem specjalistą w tych sprawach, ale kilka małych rad ci się przyda. Najważniejsze to ćwiczyć z psem systematycznie i się nie zniechęcać, ani nie gniewać na psa jak mu coś nie wychodzi. Z biegiem czasu powinno być lepiej. Pamiętaj także, że z dnia na dzień pies nie będzie posłuszny. Informuj nas jak ci idą poczynania z psiną. Powodzenia :)
Siberiany to psy pierwotne charakteryzujące się dużą niezależnością, dlatego w ich przypadku trzeba się skupić na początku głównie na zbudowaniu więzi między psem a właścicielem. Pies musi chcieć przebywać z Tobą oraz wykonywać Twoje polecenia, w innym przypadku żaden przymus się tutaj nie sprawdzi, a będzie wręcz jeszcze gorzej. Przede wszystkim pies musi mieć zapewnioną odpowiednią ilość ruchu, przez co rozumiem nie bieganie po ogrodzie samopas, a treningi odpowiednie do wieku, kondycji, możliwości, temperamentu psa. To właśnie podczas treningu najlepiej nauczymy psa wykonywania komend. I 1,5 roku to nie jest zły moment by uczyć psa, powiem więcej - nigdy na to nie jest za późno. Po prostu im pies jest starszy, tym więcej czasu przeważnie musimy poświęcić by osiągnąć określony w szkoleniu cel.
Powiedz jak wygląda przeciętny Twój kontakt z psem? Ile godzin spędzacie razem, co robicie, no i czego konkretnie chciałbyś go nauczyć?