Cytat:Zatrzymano mężczyznę, który zdaniem służb przygotowywał kilka zamachów bombowych w Warszawie. Podejrzany - jak ustalili reporterzy RMF FM - częściowo przyznał się do winy. Twierdzi, że wzorował się na norweskim terroryście Andersie Breiviku.
Chciał przeprowadzić zamach, bo nie zgadzał się ze sposobem uprawianej w Polsce polityki.
I tu się zgodzę dobrze gościu prawił, szkoda że mu się to nie udało.
Szkoda że Naszej polityki nie da się usunąć przyciskiem "delete", a potem "opróżnij kosz"
Próby wybuchowe były realizowane przez podejrzanego w różnych miejscach, m.in. w Przegini na terenie małopolskiego. Ostatnia była przeprowadzona we wrześniu tego roku:
Więcej informacji tutaj
Tak mi się kojarzy, że zawsze gdy władza słabła wymyślała jakiegoś wewnętrznego wroga, by odwrócić uwagę społeczeństwa od prawdziwych, na przykład socjalno-bytowych problemów. Tak robili komuniści, tak robili satrapowie w Afryce i tak robią rządy demokratyczne. Stara, socjotechniczna sztuczka. Teraz będę przez pół roku słuchał o zagrożeniach atakiem trerrorystycznym, zamiast tego, jak rozwiązać problem bezrobocia.
Najpierw jeden... Czuje że będzie więcej takich ludzi. Jeśli media nie zmyśliły zamachów, to same wydały wyrok.
No to internauci zareagowali prawidłowo, zgodnie z duchem, o którym pisałem post wcześniej:-)
![[Obrazek: iz2369.jpg]](http://i49.tinypic.com/iz2369.jpg)
Nawet jeśli w ten sposób uda się odwrócić uwagę społeczeństwa od prawdziwych problemów, to tylko na chwilę, bo obawiam się, że jakoś nikt się tym specjalnie nie przejął (poza mediami i samymi politykami). Bardzo prawdopodobne, że wiele osób na tę wiadomość zareagowało jak mój ojciec: "Szkoda, że mu się nie udało".
Szkoda że gościa złapali :<<
A mnie to ruszyło. Bo kolejna granica została przekroczona. Inny koleś może sobie pomyśleć, że wysadzi na przykład jakąś młodzieżówkę SLD, albo zlinczuje paru chłopaków z ONR. Jak ten wariat Breivik się pojawił to specjaliści martwili się, że ta wrzawa medialna może spowodować, że jego śladem podążą inni niezrównoważeni ludzie, którzy dla pięciu minut w tv mogą pozabijać innych. I do czego to prowadzi?