Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Metody wrzucania plików na chomikuj
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam takie pytanie. Czy da się jakoś zaoszczędzić czas na wrzucaniu własnych plików na chomikuj? Posiadam bezprzewodowy internet z modemem. jak na przeglądanie stron lub oglądanie filmów w internecie to jest bardzo dobry. Ale gdy ściągam pliki z internetu na dysk to ściągają się z prędkością 400 - 500 kb/s czyli 1 GB = niecała 1 h. Posiadam też limit transferu na miesiąc. Wynosi on 8 GB.

A więc wrzucając pliki przez ChomikBoxa pliki wrzucają się z taką samą prędkością co ściąganie. I właśnie chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś inne metody szybszego wrzucania własnych plików na chomika. Słyszałem też o jakichś serwerach do wrzucania plików. Jeśli ktoś mógłby to prosił bym aby powiedział mi dokładnie jak to działa bo nigdy nie miałem z tym doczynienia.
Serwery shell do wrzucania plików na łączy 100mb lub 1 gbit. Korzystałem i byłem bardzo zadowolony :) leciało mi po 90 parę mb/s nawet.

A jak to działa to jest tak jak by komputer wirtualny masz normalnie dysk pulpit programy foldery itd, łączysz się za pomocą jakiegoś programu i sterujesz tym. W zależności czy to system windows czy linux są różne programy do łączenia, zależy u kogo kupisz shella. Więc to tak jak byś sterował komputerem drugim :)

Zrozumiałeś?