Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak wydrukować tekst na kartce o wymiarach 3cm x 5cm
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam.
Chcę wydrukować kilka zdań małą czcionką.
Ten tekst ma się zmieścić na kartce o wymiarach 3 x 5 cm
I jak mam to zrobić, żeby mnie blokowało jakoś albo coś jak wyjadę po za 3 x 5 cm ?
No nie wiem jak to wytłumaczyć.
Jak mam to zaznaczyć w Wordzie, że taki jak by szablon się zrobił.
Po prostu jak wyjadę po za miejsce 3 x 5 cm to nie będzie pisać.
Z góry dziękuję.
Zgaduję że na ściągę.:) a nie lepiej wydrukować, wymierzyć linijka i sobie wyciąć ?

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
No na ściągę, ale nie wiem jak mam tekst napisać, bo jakiś szablon by się przydał albo coś.
Bo jak będę wycinał, to znając życie tak wymierzę, że utnę tekst ; )
Zrób w Wordzie tabelkę z jedną komórką, o wymiarach które ci pasują i wpisz w nią tekst, pamiętaj, że za każdym razem kiedy użyjesz entera tabelka się będzie wydłużała, więc zrób na jeden wers i naprzód ;)
No i nie zapomnij dodać logo odjechanych. Jak cię nauczyciel złapie, to darmowa reklama jak znalazł :D
Ok, dzięki synonim :)
Nie przyłapie, bo kupiłem kozacki długopis do ściągania za 5 zł :D
Ale zrobię logo, nigdy nic nie wiadomo ;D
Jeśli używasz worda to masz na górze strony miarki w (cm) tam sobie ustawiasz i masz nie trzeba robić żadnych tabelek :)

[Obrazek: Przechwyt_xnqahqs.PNG]
No bał się, że krzywo wytnie a tak będzie miał kreskę ;)
Aha, to nie doczytałem pewnie sorki, ale co tam nie musisz mieć tak dokładnie a z tym długopisem to też bym radził uważać u mnie babka od wosu ma już pudełko takich długopisów pozabieranych uczniom :D

Assassin-X

Proponuję stworzyć takie coś w photoshopie. Crtl + N i tam wybierasz rozmiar . Piszesz cały tekst i zmniejszasz scrollem czcionkę :P