Kucharek
18.03.2011, 03:18
Plotki donoszą że nasza największa sieć komórkową w Polsce wykupił duży europejski operator t-mobile, ciekawe czy będziemy mieli z tego korzyści czy minusy pożyjemy zobaczymy przejęcie przewidziane jest na wakacje.
Cytat:Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci Era i Heyah oraz PTK Centertel, operator sieci Orange uzyskały zgodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) na założenie spółki joint-venture, która będzie odpowiedzialna za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów.
mabud73 napisał(a):na założenie spółki joint-venture, która będzie odpowiedzialna za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów.No masz napisane w swoim poście w jakim celu podpisali porozumienie. Porozumienie dotyczy sieci radiowych, czyli Wi-Fi ale to nie oznacza sieci komórkowej GPRS.
Jasne że chodzi o wi-fi. T-Mobile faktycznie jest dobrą i tanią firmą. Ja osobiście we Włoszech i Niemczech korzystałem z Vodafone. Nie narzekałem. Doszły mnie kiedyś słuchy że Orange miało się połączyć z Vodafone, ale nie wiem czy tak się stanie, czy już się nie stało. Nie śledziłem tego dokładnie.