Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Sałatka "Gyros"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Chciałem podzielić się z wami przepisem na moją ulubioną sałatkę "Gyros", gdyby tylko miał mi kto ją robić to mógł bym ją jeść nawet codziennie :)

Potrzebne:
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa "Gyros"
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe
1/2 kapusty pekińskiej
sos:
10 łyżek majonezu
10 łyżek ketchupu

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, i smażymy na dużej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę "Gyros" i mieszamy. Studzimy mięsko, a w tym czasie kroimy w drobną kostkę ogórki i cebulę, a paprykę i pekinkę w cienkie paseczki. Przygotowujemy sos - majonez mieszamy z ketchupem, każdą warstwę sałatki należy cienko posmarować. Ostudzone filety z kurczaka kładziemy na dnie salaterki i układamy warstwami - cebula - sos - ogórki - sos - kukurydza (bez zalewy) - sos - papryka - sos - pekinka.

Niestety nie mam swojego zdjęcia bo już oszamałem :D dlatego wstawię zdjęcie z internetu. FOT: testujorange.dcs.pl

[Obrazek: 0salatka_gyros.jpg]
Jak najbardziej polecam tą sałatkę. Jedna z moich ulubionych, świetny smak i wygląd. Jak będę pamiętał to wstawię fotkę swojej :)
Również polecam, moja babcia robi identyczna jak na zdjęciu.

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
Mmmm moja ulubiona, lecz nie robię nigdy warstwowej tylko mieszaną ;]
WazzUp ma racje mieszana lepiej smakuje. Warstwowej z reszta nigdy nie widziałem i nie jadłem.
Moja babcia robi warstwową, ale mama robiła mieszaną i była lepsza ;)

Wysyłane z mojego LG GT540 za pomocą Tapatalk 2
Jak by ktoś mieszkał nie dalej jak Tarnów, Tuchów te strony to bym wpadł jak by ktoś zrobił :)
Właśnie jem :D Pyszne. Moja ulubiona sałatka ;)
Moja ulubiona sałatka. Jadłem tylko warstwowaną i bez keczupu, a sos robiony z gotowego tzatziki + majonez ;)
Polecam. ;p
Stron: 1 2