05.12.2012, 17:05
Chciałem podzielić się z wami przepisem na moją ulubioną sałatkę "Gyros", gdyby tylko miał mi kto ją robić to mógł bym ją jeść nawet codziennie
Potrzebne:
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa "Gyros"
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe
1/2 kapusty pekińskiej
sos:
10 łyżek majonezu
10 łyżek ketchupu
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, i smażymy na dużej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę "Gyros" i mieszamy. Studzimy mięsko, a w tym czasie kroimy w drobną kostkę ogórki i cebulę, a paprykę i pekinkę w cienkie paseczki. Przygotowujemy sos - majonez mieszamy z ketchupem, każdą warstwę sałatki należy cienko posmarować. Ostudzone filety z kurczaka kładziemy na dnie salaterki i układamy warstwami - cebula - sos - ogórki - sos - kukurydza (bez zalewy) - sos - papryka - sos - pekinka.
Niestety nie mam swojego zdjęcia bo już oszamałem dlatego wstawię zdjęcie z internetu. FOT: testujorange.dcs.pl
Potrzebne:
1 podwójna pierś z kurczaka
przyprawa "Gyros"
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
1 mała cebula
3 ogórki konserwowe
1/2 kapusty pekińskiej
sos:
10 łyżek majonezu
10 łyżek ketchupu
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, i smażymy na dużej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę "Gyros" i mieszamy. Studzimy mięsko, a w tym czasie kroimy w drobną kostkę ogórki i cebulę, a paprykę i pekinkę w cienkie paseczki. Przygotowujemy sos - majonez mieszamy z ketchupem, każdą warstwę sałatki należy cienko posmarować. Ostudzone filety z kurczaka kładziemy na dnie salaterki i układamy warstwami - cebula - sos - ogórki - sos - kukurydza (bez zalewy) - sos - papryka - sos - pekinka.
Niestety nie mam swojego zdjęcia bo już oszamałem dlatego wstawię zdjęcie z internetu. FOT: testujorange.dcs.pl