Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jakim jesteś znakiem zodiaku?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Rok dzieli się na 12 miesięcy i każdemu z dwunastu części roku przypada jeden astrologiczny odpowiednik - znak zodiaku. Jakim Ty jesteś znakiem zodiaku? Co wiesz o swoim znaku? Jakie cechy charakteryzują Twój znak? Wierzysz, że osoby spod danego znaku mają określone cechy wyglądu i charakteru przez sam fakt, że odpowiada im dany zodiak?

Ja jestem astrologicznym Baranem.
[Obrazek: baran_zwierzeta_160463.jpg]
Barany są ambitne, nieustępliwe i czasami zaborcze. Zawsze chciałyby stawiać na swoim i mieć ostatnie zdanie. Baran to znak męski z trygonu ognia. Jest wymagający, dąży do perfekcji we wszystkim co robi. Lubi przepych i duże możliwości. Uwielbia rządzić, nie potrafi się podporządkować. Smakują mu ostre, mocno przyprawione potrawy, uwielbia egzotyczne, dalekie podróże. Jest typem wzrokowca - chciałby, aby wszystko wyglądało tak, jak on sobie zaplanuje.

Nie znosi niesubordynacji, niedbalstwa i rzucania słów na wiatr. Jeśli zaangażuje się w jakiś projekt, postawi ziemię do góry nogami, ale zrealizuje go. Barany najlepiej dogadują się z osobami spod znaku Lwa, Strzelca, Bliźniąt oraz z innymi Baranami.

Taką mniej więcej charakterystykę poznałam kilka lat temu w książce Sachy Fenton - Astrologia i chcąc nie chcąc muszę przyznać autorce rację. Opisy mojego znaku zodiaku to wypisz, wymaluj mój charakter.
A ja urodziłem się 17 czerwca, więc wypadło na Bliźnięta. :)
Ja jestem panną :D Ze września :D

Panna 23 sierpnia - 22 wrzesień

Cytat:Szósty z kolei znak zodiaku patronuje osobom wyróżniającym się największą praktycznością, dokładnością i analizą własnych zachowań. Panna wraz z Bykiem i Koziorożcem należy do trygonu ziemskiego. Żywioł ten sprawia, że osoby urodzone w tych znakach są praktyczne, pracowite, stałe w poglądach, a w pracy skrupulatne i systematyczne. Brakuje im jednak nieco fantazji i lekkości życiowej. Ze względu na pozycję Słońca w cyklu rocznym Panna należy do tzw. Krzyża zmiennego. Przynosi on urodzonym w tym znaku lotność umysłu, umiejętność wyciągania wniosków i zdolność przystosowania do zmieniających się warunków. Planetą Panny jest Merkury, który krąży najbliżej Słońca. Urodzeni pod wpływem Merkurego łatwo adaptują się w każdym środowisku. Pomaga im w tym duża sprawność intelektualna oraz praktyczne jej wykorzystanie. Przy korzystnym układzie planet Merkury obdarza Panny interesującą osobowością, jasnym i logicznym umysłem, zdolnością analizy i syntezy oraz - talentami organizacyjnymi. Przy niekorzystnych układach innych planet wzmaga dążenie do dominacji, krytykanctwo, amoralność i nadmierną pedantyczność. Wpływ Merkurego na charakter ludzi trwa przez całe życie. Najsilniej planeta ta oddziałuje na urodzonych rano i przed południem.

[Obrazek: znxndfg-1354721141.png]
Ja w sumie od urodzenia jestem bliźniętami, ale są różne teorię wobec tego(bo początek miesiąca) :D. Urodziłem się w dzień dziecka czyli 01.06
Ja urodziłem się 18 lutego więc jestem wodnikiem :D
Wodnik:
Cytat:Wodniki nie lubią utartych schematów i ustalonych reguł. Zamiast tkwić w tym, co sprawdzone, wybiegają myślą w przyszłość. Przeważnie są tolerancyjne i niewiele rzeczy jest w stanie je zdziwić. Choć otwarte na nowości, potrafią być bardzo uparte i trudno je przekonać do zmiany poglądów. Przyjacielskie i lubiane, ale zwykle zachowują pewien dystans, wynikający z potrzeby zachowania niezależności.

Moje motto to niezależność, humanitaryzm, wynalazczość.
Świat - choć absolutnie nie gotowy na moje nadejście powitał mnie 01 stycznia - typowy więc ze mnie koziorożec.
A jakie fajne są koziorożce - możecie przeczytać tutaj : http://www.magiakart.pl/koziorozec,lk,16...i,114.html
Ja pragnę, bez fałszywej skromności dodać tylko, że z tych wszystkich fajnych koziorożców - ja jestem najfajniejszy Haha[/quote]
03.02 więc wodnik:-)
26.08
Panna :D
chociaż jestem chłopcem :D
Urodzony w Marcu także wypadają mi ryby:

[Obrazek: ryby.jpg]

Czy znak zodiaku mają jakieś odzwierciedlenie w charakterze? Prawdę mówiąc
wątpię, ale:
Cytat:"Na świecie są takie rzeczy które się nawet fizjologom nie śniły"
~ Ferdynant Kiepski
A ja jestem baranem 05.04.
Stron: 1 2 3 4 5