05.12.2012, 23:03
05.12.2012, 23:03
22.12.2012, 10:18
Hmm odpowiedziałem na konkursowe pytania, ale widzę że chomik zablokowany ;/
22.12.2012, 17:23
Zablokowany tymczasowo, ponieważ stwierdzono u mnie wykorzystanie komercyjne.
Zostaw odpowiedzi i czekaj na odblokowanie, lub poprostu wrzuc plik do pobrania tutaj.
Zostaw odpowiedzi i czekaj na odblokowanie, lub poprostu wrzuc plik do pobrania tutaj.
22.12.2012, 17:44
jakie są zasady ?
22.12.2012, 18:14
Dobra, daje kopie treści tutaj, bo i tak nowi nie zobaczą.
Weź udział w konkursie światecznym sponsorowanym przez chomika "Digitalius". Zasady gry są bardzo proste, lecz wymagają nieco wiedzy na podane kategorie lub umiejętność obsługi wyszukiwarki "Google". Konkurs trwa do 2 stycznia 2013.
Żeby wziąć udział w konkursie, utwórz plik tekstowy, i w tym pliku podaj odpowiedzi na pytania konkursowe. Gdy już odpowiesz na wszystkie, zapisz plik, oraz wgraj go do tego folderu, podając w opisie pliku swoją nazwę chomika (najlepiej jeszcze zapakuj plik tekstowy w .zip lub .rar i zablokuj dostęp hasłem - hasło dostępu podajesz mi na PW). Ten kto odpowie na wszystkie odpowiedzi poprawnie, zgarnia nagrodę!
Wyniki konkursu będą ujawnione 7 stycznia 2013.
Nagrodą w konkursie jest 100 zł.
1. KATEGORIA "FILMY"
a. Dokończ tekst: "Jakimi tam skomplikowanymi, jak mnie jakaś laska kręci, to wale do niej - patrze jej się prosto w oczy, ale wiecie tak po męsku, nie? Tak się na nią patrzę, że ona już wie, ona już czuje, już jej tam motyle fruwają, wiecie gdzie? A później tak do niej niskim głosem, tak: ... (dokończ tekst).
b. Z jakiego filmu pochodzi ten tekst?
c. Jak nazywała się postać, która wymawiała ten tekst?
d. Podaj rok wydania filmu.
--------------------------------------------------------------
e. Jaką postać grał Ken Hudson Campbell w filmie "Kevin sam w domu"
f. Odpowiedz na pytanie: Jaka była nazwa sklepu, w której złodzieje ukryli się na noc w "Kevin sam w Nowym Jorku"?
g. Po czym jeden ze złodziei poznał Kevina w Nowym Jorku? Rozwiń swoją wypowiedź!
h. Ile kosztowała zamówiona pizza w "Kevin sam w domu"?
i. Jaki jest tytuł filmu z 2000 roku, w którym wystąpił Jim Carrey? (za tę rolę otrzymał nagrodę Teen Choice oraz 1 inną nagrodę i 2 nominacje)
j. Jim Carrey za tą rolę otrzymał nominację do nagrody Złoty Glob oraz 3 inne nominacje. Jaka to była rola (Dodając także imię i nazwisko bohatera), i jaki tytuł nosił ten film?
k. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "1-i" powiedz, kogo zagrała Molly Shannon?
l. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "1-i" powiedz, gdzie mieszkał główny bohater filmu?
2. KATEGORIA "GRY"
a. Kim był John McAleese i z jaką postacią fikcyjną go kojarzysz?
b. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-a" wymień wszystkie tytuły gier, w której występowała ta postać fikcyjna.
c. Którą kampanią wykonywało się misję w Warszawie w "Call of Duty 2"?
d. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-c" podaj datę rozpoczęcia kampanii.
e. "Prisoner of War" - podaj nazwę lokacji najbardziej strzeżonej w tej grze.
f. Jaka była data wydania tej gry w Polsce?
g. Jaki jest główny cel naszego bohatera w tytule gry podanego w pytaniu "2-e"?
h. W jakim okresie dzieje się akcja gry podanej w pytaniu "2-e"?
i. W jakiej grze występowała postać "Whisper -Cień", jako bohaterka gildii?
j. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-i" powiedz jaki przedmiot otrzymał główny bohater do zabicia Białego Wilkołaka i w jakim mieście otrzymał ten przedmiot?
k. Pod jaką postacią występuje Jack Rzeźnik w ostatnim starciu z głównym bohaterem?
3. KATEGORIA "MUZYKA"
a. Przesłuchaj dobrze utwór, który jest dostępny TUTAJ, i znajdź ten plik na moim chomiku podając link do pobrania go z mojego chomika!
b. Znajdź na moim chomiku utwór Jerry C - Canon Rock i podaj rozmiar tego pliku.
4. KATEGORIA "SERIALE"
a. "Najgłupszy" w rodzinie Kyle'ów w serialu On, ona i dzieciaki" - podaj jego imię i nazwisko.
b. Popatrz na TO zdjęcie i powiedz, z kim grał główny bohater w koszykówkę?
c. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-a" powiedz, gdzie ta postać została nakryta ze swoją dziewczyną podczas stosunku, i przez kogo?
d. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-a ; 3-c" powiedz, gdzie mieszkała ta postać po całym zdarzeniu z nakryciem podczas stosunku?
e. W jakim serialu grał Tomasz Karolak jako postać Darka Jankowskiego?
f. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-e" powiedz, z kim spędził główny bohater Święta Bożego Narodzenia w sezonie 1? (Podaj imię i nazwisko tej osoby, oraz numer lokalu, w którym się znajdowali)
g. Jak nazywał swoje auto główny bohater serialu?
h. Podaj tytuł serialu, w której występowały takie postacie jak: Skipper, Kowalski, Ricko, Szeregowy.
i. W jaki sposób wydobyto bombę w wnętrza Ricko, która rzekomo nie chciała się zwrócić z żołądka? Rozwiń swoją wypowiedź!
j. Jak miała na imię małpa niemowa w serialu?
Jak ktoś ma rozwiązania, to plik tekstowy do pobrania dajcie tutaj!
Weź udział w konkursie światecznym sponsorowanym przez chomika "Digitalius". Zasady gry są bardzo proste, lecz wymagają nieco wiedzy na podane kategorie lub umiejętność obsługi wyszukiwarki "Google". Konkurs trwa do 2 stycznia 2013.
Żeby wziąć udział w konkursie, utwórz plik tekstowy, i w tym pliku podaj odpowiedzi na pytania konkursowe. Gdy już odpowiesz na wszystkie, zapisz plik, oraz wgraj go do tego folderu, podając w opisie pliku swoją nazwę chomika (najlepiej jeszcze zapakuj plik tekstowy w .zip lub .rar i zablokuj dostęp hasłem - hasło dostępu podajesz mi na PW). Ten kto odpowie na wszystkie odpowiedzi poprawnie, zgarnia nagrodę!
Wyniki konkursu będą ujawnione 7 stycznia 2013.
Nagrodą w konkursie jest 100 zł.
1. KATEGORIA "FILMY"
a. Dokończ tekst: "Jakimi tam skomplikowanymi, jak mnie jakaś laska kręci, to wale do niej - patrze jej się prosto w oczy, ale wiecie tak po męsku, nie? Tak się na nią patrzę, że ona już wie, ona już czuje, już jej tam motyle fruwają, wiecie gdzie? A później tak do niej niskim głosem, tak: ... (dokończ tekst).
b. Z jakiego filmu pochodzi ten tekst?
c. Jak nazywała się postać, która wymawiała ten tekst?
d. Podaj rok wydania filmu.
e. Jaką postać grał Ken Hudson Campbell w filmie "Kevin sam w domu"
f. Odpowiedz na pytanie: Jaka była nazwa sklepu, w której złodzieje ukryli się na noc w "Kevin sam w Nowym Jorku"?
g. Po czym jeden ze złodziei poznał Kevina w Nowym Jorku? Rozwiń swoją wypowiedź!
h. Ile kosztowała zamówiona pizza w "Kevin sam w domu"?
i. Jaki jest tytuł filmu z 2000 roku, w którym wystąpił Jim Carrey? (za tę rolę otrzymał nagrodę Teen Choice oraz 1 inną nagrodę i 2 nominacje)
j. Jim Carrey za tą rolę otrzymał nominację do nagrody Złoty Glob oraz 3 inne nominacje. Jaka to była rola (Dodając także imię i nazwisko bohatera), i jaki tytuł nosił ten film?
k. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "1-i" powiedz, kogo zagrała Molly Shannon?
l. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "1-i" powiedz, gdzie mieszkał główny bohater filmu?
2. KATEGORIA "GRY"
a. Kim był John McAleese i z jaką postacią fikcyjną go kojarzysz?
b. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-a" wymień wszystkie tytuły gier, w której występowała ta postać fikcyjna.
c. Którą kampanią wykonywało się misję w Warszawie w "Call of Duty 2"?
d. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-c" podaj datę rozpoczęcia kampanii.
e. "Prisoner of War" - podaj nazwę lokacji najbardziej strzeżonej w tej grze.
f. Jaka była data wydania tej gry w Polsce?
g. Jaki jest główny cel naszego bohatera w tytule gry podanego w pytaniu "2-e"?
h. W jakim okresie dzieje się akcja gry podanej w pytaniu "2-e"?
i. W jakiej grze występowała postać "Whisper -Cień", jako bohaterka gildii?
j. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "2-i" powiedz jaki przedmiot otrzymał główny bohater do zabicia Białego Wilkołaka i w jakim mieście otrzymał ten przedmiot?
k. Pod jaką postacią występuje Jack Rzeźnik w ostatnim starciu z głównym bohaterem?
3. KATEGORIA "MUZYKA"
a. Przesłuchaj dobrze utwór, który jest dostępny TUTAJ, i znajdź ten plik na moim chomiku podając link do pobrania go z mojego chomika!
b. Znajdź na moim chomiku utwór Jerry C - Canon Rock i podaj rozmiar tego pliku.
4. KATEGORIA "SERIALE"
a. "Najgłupszy" w rodzinie Kyle'ów w serialu On, ona i dzieciaki" - podaj jego imię i nazwisko.
b. Popatrz na TO zdjęcie i powiedz, z kim grał główny bohater w koszykówkę?
c. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-a" powiedz, gdzie ta postać została nakryta ze swoją dziewczyną podczas stosunku, i przez kogo?
d. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-a ; 3-c" powiedz, gdzie mieszkała ta postać po całym zdarzeniu z nakryciem podczas stosunku?
e. W jakim serialu grał Tomasz Karolak jako postać Darka Jankowskiego?
f. Patrząc na twoją odpowiedź z pytania "3-e" powiedz, z kim spędził główny bohater Święta Bożego Narodzenia w sezonie 1? (Podaj imię i nazwisko tej osoby, oraz numer lokalu, w którym się znajdowali)
g. Jak nazywał swoje auto główny bohater serialu?
h. Podaj tytuł serialu, w której występowały takie postacie jak: Skipper, Kowalski, Ricko, Szeregowy.
i. W jaki sposób wydobyto bombę w wnętrza Ricko, która rzekomo nie chciała się zwrócić z żołądka? Rozwiń swoją wypowiedź!
j. Jak miała na imię małpa niemowa w serialu?
Jak ktoś ma rozwiązania, to plik tekstowy do pobrania dajcie tutaj!
22.12.2012, 18:28
Ja mam odpowiedzi na połowę pytań ale mi się odechciało. Jak ktoś chce to pisać PW:-)
22.12.2012, 18:43
Ja odpowiedziałem na wszystkie i już wrzuciłem do cb na chomika wcześniej ;]
22.12.2012, 19:06
Widziałem WazzUp... zatem wystarczy czekać na wyniki
OK. Także konkurs dobiegł końca.
Użytkownicy, którzy przesłali swoje odpowiedzi konkursowe będą mogli zobaczyć wyniki 7 stycznia 2013 w tym temacie, lub na chomikuj.pl w linku, który ja poda tego dnia.
Ci co nie zdążyli, to mają czas jeszcze do 4 stycznia.
PAMIĘTAJCIE!
Wygra ten, kto odpowiedział na WSZYSTKIE pytania poprawnie!
Wybaczcie za spóźnienie, ale net mi nawalił. Sprawdziłem wszystkim odpowiedzi konkursowe, i niestety informuje, że nikt nie odpowiedział na wszystkie prawidłowo. Większość nie odpowiedziała choć na jedno pytanie, bo nie znała odpowiedzi. Przykro mi
OK. Także konkurs dobiegł końca.
Użytkownicy, którzy przesłali swoje odpowiedzi konkursowe będą mogli zobaczyć wyniki 7 stycznia 2013 w tym temacie, lub na chomikuj.pl w linku, który ja poda tego dnia.
Ci co nie zdążyli, to mają czas jeszcze do 4 stycznia.
PAMIĘTAJCIE!
Wygra ten, kto odpowiedział na WSZYSTKIE pytania poprawnie!
Wybaczcie za spóźnienie, ale net mi nawalił. Sprawdziłem wszystkim odpowiedzi konkursowe, i niestety informuje, że nikt nie odpowiedział na wszystkie prawidłowo. Większość nie odpowiedziała choć na jedno pytanie, bo nie znała odpowiedzi. Przykro mi