Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Serwer Minecraft
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chcielibyśmy z kolegami wykupić serwer do MC, mamy już stronę co sprzedaje takie serwery, ale nie bardzo wiemy co dalej. Chciałbym się was zapytać co nam jest potrzebne i co musimy wiedzieć na ten temat?
Dobrze się składa, mam konto na mineserv.eu i 30zł na nim. Są tam bardzo tanie serwery i mogę je polecić, bo kiedyś miałem tam serwer, ale zrezygnowałem z braku czasu. Mógłbym Ci odsprzedać te konto za 20zł lub 250tys. punktów.
Będziesz tam miał bardzo prosty w obsłudze panel użytkownika w języku polskim. Za te 30craftów (taka jest tam waluta po wysłaniu im pieniędzy) możesz mieć serwer 20slotów 1,25GB ram.
EDIT:Co do tematu to pytałeś się też co dalej.
Od razu po zakupie serwer działa i można na nim grać.
Jeśli chcesz mieć nietypowy serwer, z pluginami itp. to musisz mieć programistę (nie jakiegoś profesjonalistę, tylko kogoś kto się zna na serwerach mc) i wtedy po zalogowaniu na ftp (polecam program filezilla) wrzucasz przygotowaną paczkę pluginów na serwer. Po restarcie serwera wszystkie pluginy już działają.
Ja nie chce kupować serwera, bo mam już upatrzony, tylko potrzebuje jakiś informacji na ten temat