Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Windows 64 bit
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siemandero.
Postanowiłem zainstalować u siebie Windowsa XP 64 bit, wersja angielska bo dotychczas korzystałem z oprogramowania które działało na 32 bitach lecz jak wiadomo wszystko idzie do przodu i programami na 64 bity mogę obejść się smakiem.
Jako, że zbyt mocnym procem nie dysponuję to wybrałem XP'ka zamiast "siódemki". Myślę tutaj bardziej o wydajności.
A propo procesora, jest on 32 bitowy, w takim razie pociągnie XP'ka 64 bitowego?

Podam Wam tutaj skróconą specyfikację mojego PC'ta i mam nadzieję że przedstawicie mi najlepsze rozwiązanie (przypominam, że zależy mi na systemie 64 bitowym).

Procesor: Intel Celeron 3.06 GHz (32 bit)
Ram: 2046MB
Grafika: NVIDIA GeForce 9800 GT

Na święta planuję częściową modernizację PC ale systemu 64 bit potrzebuję na wczoraj więc jeśli jest online jakiś specjalista, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Parametry bardzo podobne do mojego sprzętu ;) Ja korzystam z XP 32 i nie narzekam. Myślę o zainstalowaniu Linux 64 bit, bo ja nie korzystam z wielkiej ilości programów :D Nie wiem jak ty.
Ja również korzystam z XP'ka 32 bitowego ale potrzebuję najnowszego wydania After Effects'a. CS4 mnie nie zadowala, poza tym nie chcę być w tyle.
To jak, pomoże ktoś z wybraniem 64 bitowego systemu pod względem wydajności na mój sprzęt?
Jeżeli masz 32bitowy procesor to możesz zapomnieć o systemie 64bitowym (chyba że masz z któryś Celeronów D 64bitowych)