Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Będę dziadkiem :) - czyli rozmnażanie rybek
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Po kupieniu trójki mieczyków zauważyłem, że jedna z samiczek cały czas obcuje z samcem, natomiast druga jest przez niego odganiana. Na początku nic sobie z tego nie robiłem, uznałem, że to normalne przy trójkącie, że ktoś zawsze jest poszkodowany. Ale teraz wyszło szydło z worka. Rybce zaokrąglił się brzuszek prawie 3 krotnie urósł a dodatkowo miedzy płetwami brzusznymi a odbytową pojawiła się ciemna plamka.
Gratuluję. ; )
Hhahaha,Gratuluje stary a i to jeszcze w jaki dzień dowiedziałeś się i nas informujesz,no nie wierze nie wyczynie ale optimista jesteś,z tego się cieszę :D
Gratuluje. :)
Haha gratuluję dziadku :)
Czyżby czekał Cię zakup kotnika?
Nie mam wyjścia.
I jak potwierdza się? Rośnie brzuch? ;)
Te mieczyki strasznie są podobne do platek. Prawie identyczne ryby.
Już jest ogromny. Jeszcze 2 tygodnie i powinien być miot. Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.
Blachu82 napisał(a):Ale za to mam drugą samiczkę chorą. Chyba to co miały twoje Platki.
Brzuch się zapada, zmienia lekko kolor, przyklapnięta płetwa brzuszna i grzbietowa, ogon robi się mniej rozłożysty jakby złożony?

Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki.
W razie "W" pisz juz w innym wątku o chorobach, żeby nie mieszać tematów. :)
Brzuch lekko zapadnięty. Osowiała, siedzi przez większość czasu pod filtrem, unika innych ryb, nie je wcale, albo bardzo mało. Do pływania używa płetw brzusznych, rzadko ogona. Kolor w porządku.

Kiedy należy przenieść rybkę do kotnika?

admin napisał(a):Jak znajdziesz sposób jak to wyleczyć stawiam piwo i zaraz lecę z tą informacją do sklepów w których widziałem chore na to rybki.
U mnie rybka samotnie pływała, nie jadła chyba z 6 dni, a jeśli już to małe ilości i jej przeszło. Nie chcę strzelać, nie wiem co jej dolegało, ale pomogło jej izolacja i głodówka. Podejrzewałem zapalenie przewodu pokarmowego, gdyż czasem jest powodowane przez pokarm zawierający dużo białka, a ja stosowałem karmę z dodatkiem jajka.
Stron: 1 2