Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Bot Chomikuj blokuje coraz więcej plików
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Zaobserwowałem że od jakiś 3 dni przychodzi mi dużo wiadomości i usuniętych plikach głównie gry android trochę java i albumy hip hop i filmy
Dziwne jest to że niektóre z tych plików były już 1 lub 2 lata na moim chomiku nawet nie widziałem że je mam

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Może dopiero teraz wydawcy zgłosili o ich usunięcie.
Mi dużo blokuje Cyfrowy Polsat - ostatnio Abraham Lincoln Łowca Wampirów.
Oraz jeszcze DMCA Guardian (to pliki Android) oraz Oficyna Literacka Noir Sur Blanc (oni blokują zeskanowane książki).
A najlepsze jest to, że Cyfrowy Polsat zgłasza też pliki do których nie ma praw autorskich. Przecież oni nie wydają gier a zablokowali mi PES 2013.
A lepszą sytuację miałem wcześniej. Zablokowali mi program na licencji freeware. Autorem programu był niejaki "autor". Napisałem do chomikuj o wyjaśnienie sytuacji. Do tej pory nie odpisali.
Mi zablokowali moje wypracowanie,podpisane moim podpisem,w zahasłowanym i niewidocznym folderze.
Zgłosiłem sprawę do administracji i czekam.
Ciekaw jestem tylko czy to że ktoś się podaje za właściciela pliku do którego tylko i wyłącznie ja mam prawa autorskie czy jest karane.
Jeśli tak w jaki sposób można dochodzić swoich praw?
No,mnie jakoś nabrała ochota na prowadzenie chomika,wybrałem anime henati,wrzuciłem na początek 1 GB a patrze po dwóch dniach przychodzi mi że pliki zostali usunięte,nawet teraz stare japońskie bajeczki usuwają ,Masakra ale ot życie nic na to się nie poradzi :)
Pytanie odnośnie bota chomikuj:
Jak to wygląda z filmami po ripie do wersji [DVD 5] ?
Może warto pomimo przeróbki na iso wywalić do archiwum i zmienić nazwy na jakieś ORYGINALNE?
Wyrzuca w taki sposób do kosza nowości ?
Jest jakiś sposób na przedłużenie żywotności plików?
Zawsze można zabezpieczać pliki w archiwum o losowej nazwie na hasło i dodawać własne próbki po parę mb, a hasło w opisie. Skuteczny bot sprawdza nazwę, rozmiary wstawek w bazie, a i nawet można zmajstrować takiego co będzie porównywać kolorystykę klatek z filmu i będzie je wypakowywać z archiwum rar. W dzisiejszej informatyce wszystko jest możliwe. Są też nooby zgłaszające to ręcznie i wtedy nawet zabezpieczenia takie jak to z archiwum na hasło nie pomogą. Mi raz zablokowali mój własny utwór.
no zgadza się ...czyli iso+rar powinien dać radę :)
Można dać też film spakowany 100 razy w rar. Wiadomo, że nie ma sensu w to się bawić, ale innego sposobu nie ma. Nie ma magicznego skryptu do opisu co wypędza boty.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7