Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ping
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Miałem pewne problemy z systemem na laptopie, więc dałem opcję "odśwież system" z nadzieją że to pomoże... Niestety pojawił się następny problem. Gdy przeglądam neta czy coś podobnego to nic nie czuję, ale jak włączę grę to ping skacze tak 30-40ms a co jakieś dziesięć sekund ponad 1000ms przez co strasznie utrudnia to grę. Wyłączałem już procesy które zżerają neta i czyściłem rejestr za pomocą CCleaner'a. Wie ktoś jak mogę rozwiązać ten problem? Jak robię różne ping testy to wyniki są całkiem w porządku. I czy jeśli zrobiłbym format laptopa to coś by to dało? Z góry dziękuje za pomoc.
Po pierwsze ping (opóźnienie) w grach zależy od wielu czynników, przede wszystkim od tego
jak daleko od Ciebie znajduje się serwer. Jeśli na speedtest.net Twój ping to 30-40 ms to nie
jest to wina systemu i żadna optymalizacja czy format systemu nie pomoże. Najlepiej sprawdź
czy na innych serwerach w grze występują podobne problemy.
Nie martw się cała polska ma problem z Internetem radiowym:P
Też borykam się z tym problemem także moi znajomi z innych części krajów. nie wiem czym to spowodowane jest.
Na wszystkich grach i serwerach ta sama sytuacja :)
[Obrazek: 2405318271.png]
[Obrazek: 74777884.png]
Ściągnij program HLTooLz.
Na pewno znajdziesz jak on działa, jak nie pisz na pw.

PS: Nie tylko zmniejsza w cs, ale ogólnie zmniejszy ci ping ten program
To nie pomoże ... Użytkowniku wyżej.
Mam takie pytanko a czasami ci zrywa połączenie?
ADRIANUSS napisał(a):Mam takie pytanko a czasami ci zrywa połączenie?

Zrywało tylko, jak miałem zainstalowane hamachi... takto nigdy.
Z neosyfem tak czasami bywa. Zobacz też czy nie pobierają się jakieś aktualizacje, ale to raczej wina neo. Możesz też spróbować się przełączyć na inne serwery DNS, czasem pomaga.
(31.12.2012, 19:03)ADRIANUSS napisał(a): [ -> ]To nie pomoże ... Użytkowniku wyżej.
Mam takie pytanko a czasami ci zrywa połączenie?

Mi pomogło
Dziwne trochę ale dziś wchodzę na grę League Of Legends i tak jak przez ostatni tydzień co chwile lagi były, tak teraz się jakoś unormowało i ping przez całą grę miałem 52-54. Sam nie wiem co się stało.
Stron: 1 2