Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Bot na chomikowe rozmowy nieopłacalny
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Od jakiegoś czasu między chomikami kwitł handel lub wymiana za darmo programem ułatwiającym życie, który za nas reklamował naszego chomika w CHR tzw. bot do chomikowych rozmów.

Tym razem jednak administracja chomikuj.pl zareagowała w miarę szybko przez co używanie bota jest mało praktyczne i nieopłacalne. Już wam tłumaczę co takiego zrobiono aby utrudnić działanie spamerom i samemu programowi...

Zanim bot stał się sławny to w chomikowych rozmowach można było wkleić max. 100 wpisów, po przekroczeniu tego limitu trzeba było przepisać kod z obrazka (captcha) aby móc reklamować się dalej. Admini nie mogli zrobić nic innego jak tę liczbę zmniejszyć, dzisiaj jest to około 25-30 wpisów... więc można sobie wyobrazić, że reklamowanie się przy pomocy bota jest już uciążliwe przez sam fakt ciągłego przepisywania kodu.

Karol

A ma byc jeszcze to ograniczone do 15 reklam , i już tak nieraz jest osobiście liczę teraz ile wlepek dam... jak się chciało twórcy wypuszczać to na światło dzienne to teraz tak mamy jak mamy.

mabud73

Ja zawsze powtarzałem że nielegalne "boty" do reklam w CHR są "bleeeee". Wolę robić to sam. Codzienne poświęcenie kilkunastu minut nie przeszkadza mi, a przy okazji unikam dublowania reklam i innych nieprzyjemnych sytuacji. Przy okazji mam możliwość wyłapania ciekawych zbiorów, ponieważ reklamując, sam mam kontrolę nad tym co robię. Nie zraża mnie konieczność wpisywania kodu, co którąś reklamę. Jest to co prawda trochę uciążliwe, ale dla chcącego, nic trudnego.

Kucharek

No cóż zrobili tak może i dobrze teraz za nim ktoś wklei reklamę rozglądnie się przy okazji po norce.

tonyviroos

Z pewnych źródeł wiem że administracja chomikuj.pl ma zamiar wprowadzić captcha na ChR dla każdej wiadomości. Jeśli tak będzie to każdy kto wklei reklamę w ChR będzie musiał wpisać kod co w pewnym stopniu pomoże w reklamowaniu się, każdy wpisując kod i wklejając reklamę będzie dłużej na stronie i istnieje większa szansa na to, że zapamięta (zwróci uwagę) na reklamę będącą na samym dole listy.
Według mnie powinni bardzo ograniczyć reklamowanie. Stało się to bardzo nachalne i upierdliwe:(

kerrax

Popieram :D chomik bot to największa plaga na chomiku :D no może poza kradzieżami kont i plikami Fake:D
(22.03.2011, 21:08)kerrax napisał(a): [ -> ]Popieram :D chomik bot to największa plaga na chomiku :D

Nadgorliwość czasami gorsza jest od faszyzmu!!!

mabud73

(22.03.2011, 22:52)LadyGaga1234 napisał(a): [ -> ]Nadgorliwość czasami gorsza jest od faszyzmu!!!

Beatko, co miałaś na myśli?

(23.03.2011, 03:05)mabud73 napisał(a): [ -> ]
(22.03.2011, 22:52)LadyGaga1234 napisał(a): [ -> ]Nadgorliwość czasami gorsza jest od faszyzmu!!!

Beatko, co miałaś na myśli?
Maciusiu, chodzi mi o to, że jeden chomas potrafi 6-7 reklam pod rząd wrąbać do chr.
Stron: 1 2 3