Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Prędkość wysyłania pliku zależna od typu konta
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Zawsze się zastanawiałem czy prędkość wysyłania plików przez ChomikBox'a lub przez stronę zwiększa się w zależności od konta jakie mamy wykupione. może ktoś z was wie czy jak mamy konto "maniac" to czy pliki się wysyłają szybciej niż na koncie "explorer".
Kiedyś miałem zwykłe konto a upload był zupełnie taki sam jak przy koncie maniac.
Więc raczej nie ma tutaj znaczenia typ konta.

Beata

Prędkość wysyłania danych jest tylko i wyłącznie zależna od parametrów naszego internetu.
Dzięki za odpowiedzi :) to już wszystko wiem na ten temat XD
(23.03.2011, 17:59)Beata napisał(a): [ -> ]Prędkość wysyłania danych jest tylko i wyłącznie zależna od parametrów naszego internetu.
...oraz poniekąd od własnych "widzimisię" Administracji portalu Chomikuj.pl.

tonyviroos

(23.03.2011, 19:58)skrzypas napisał(a): [ -> ]
(23.03.2011, 17:59)Beata napisał(a): [ -> ]Prędkość wysyłania danych jest tylko i wyłącznie zależna od parametrów naszego internetu.
...oraz poniekąd od własnych "widzimisię" Administracji portalu Chomikuj.pl.

Prędkość wysyłania jest ograniczona przez administrację chomikuj.pl, moje łącze pozwala na bardzo szybki upload plików na chomika ale bardzo rzadko udaje mi się osiągnąć połowę prędkości mojego łącza.
Nie ma jakiegoś sposobu aby przyśpieszyć upload ? :)
Nie ma.

No, chyba że wykupisz szybsze łącze u dostawcy.
A wiecie może jaki jest limit prędkości ustawiony przez administrację? czy jest ogólny limit czy to jest indywidualny limit np 50% z max prędkości uploadu? ;p
Cytat:Nie ma.
Pewnie jakieś są, ale ich efekt skuteczności jest znikomy.

Cytat:A wiecie może jaki jest limit prędkości ustawiony przez administrację? czy jest ogólny limit czy to jest indywidualny limit np 50% z max prędkości uploadu? ;p
Nie mam pojęcia, może Tony coś będzie wiedział.
Stron: 1 2