Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Chomikuj i Adfly
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ema

Mam pytanie czy na chomiku mogę podawać link z adfly który prowadzi do hasła do folderu.

czy podlega to pod:
Cytat:Konto nie może być wykorzystywane do działalności komercyjnej lub wspomagania tej działalności w jakikolwiek sposób. Przez działalność komercyjną rozumie się także umieszczanie przez Użytkowników reklam w jakichkolwiek Jednostkach Treści funkcjonujących w ramach Serwisu, a także inne formy czerpania korzyści majątkowych z posiadania Konta.
Według mnie chomikuj na pewno jeśli to zobaczy zablokuje ci konto i da powód i wycinek ten co dałeś. Ponieważ wykorzystujesz w ten sposób konto chomikuj jako reklamę która służy zarobkowi na innym portalu.
Nie możesz podawać ;) Grozi za to blokada konta.
Jak już przedmówcy napisali wcześniej, nie możesz podawać linków do adf.ly ponieważ jest to działalność komercyjna i na 99% zablokują Ci konto (mnie tak kiedyś zablokowali 2 konta, po usunięciu linków odblokowali).
A jeśli podam link do strony ( zwykłej ), na której jest link do adfly który prowadzi do strony z hasłem ? ;d

( czyli wchodzę na strony:
- www.nazwastrony/link.html ( na tej stronie jest link adfly )
potem na:
- http://adf.ly/?id=0001112
po kliknięciu na skip, przechodzę na:
- www.nazwastrony/haslo.html
Nie obejdziesz tego, to jest wykorzystywanie komercyjne w celach zarobkowych i koniec :)
Serwis jest po to aby właściciele zarabiali a nie użytkownicy i nie dadzą sobie wyrwać żadnej kasy. Możesz spróbować (np. zakładając drugie konto) co się stanie i czy zablokują.
Stare powiedzenie pszczół mówi: "Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana".
A jak ja dam linki nie do swojego chomika np nagrywam gre na pc wrzucam na yt i daje link z przekierowaniem na jakiegoś chomika który ma tę gre to co mi zrobią :)

Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk
Możesz spróbować jak nie masz dużo pkt. Ale oni nie dadzą zarobić już nawet głupie przelewy wyłączyli... Ja już dawno nic z chomikuj nie ściągam.
(24.01.2013, 22:19)closer9 napisał(a): [ -> ]A jak ja dam linki nie do swojego chomika np nagrywam gre na pc wrzucam na yt i daje link z przekierowaniem na jakiegoś chomika który ma tę gre to co mi zrobią :)

Proponuję zapoznać się ze znaczeniem słowa "komercyjne" a dopiero potem wymyślać plany na "obejście" albo zadawać inne dziwne pytania.