Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Chleb w jajku z serem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Odkąd spróbowałem dziś dodać do chleba w jajku sera żółtego, myślę że jeśli będę miał w domu ser to nigdy więcej nie zrobię już chlebka bez sera, jest po prostu przepyszny ;)

Składniki
- Chleb
- Ser
- jajka
- sól
- olej do smażenia
- masło
- Ketchup
Przygotowanie
Pokroić chleb jak do zwykłych kanapek, posmarować masłem i położyć na to ser (tak aby się przykleił) następnie roztrzepujemy kilka jajek na głębokim talerzu po czym obtaczamy chleb dwustronnie, całość smażymy na gorącym oleju, ser się elegancko zapieka reszta fajnie przysmaża i jest jedzenie na 102 ;) Dodatkowo możemy polać lub maczać w keczupie wtedy jest naprawdę poezja :D

[Obrazek: IMG201301_xsnrpha.jpg]
Przepis smakowity, na pewno wypróbuję. Swojego czasu robiłem inaczej takie niby grzanki. Bez sera, a do roztrzepanych jajek dodawałem zioła i smażyłem.

PS. Zdjęcie wrzuć na liczniki.org bo z tego zniknie po czasie.
Oo mój przysmak, z tym że ja nie dodawałem ketchupu ani masła, a zamiast soli była vegeta. ;)
A ja również polecam dodać sera do jajecznicy :) przepyszny smak ! Niedługo chyba zrobię swój przepis :)
Moje dzieciaki lubią chlebek tostowy maczany w jajku z mlekiem, smażone i posypane serem żółtym aż się roztopi.
Jak ja lubię takie proste i jednocześnie ciekawe przepisy. Tak na szybko czasami można zrobić coś naprawdę fajnego, Twój przepis jest na to dowodem. Swego czasu eksperymentowałam z takimi ekspresowymi zapiekanko-kanapkami, wersje były przeróżne - czego tam nie było od śledzi po konserwowaną paprykę, cuda na kiju.
Popatrz, ja często smażę sobie chleb w jajku, ale nigdy nie wpadłam na to, żeby przyrządzić w ten sposób kanapkę z serem. Świetny pomysł, już mi smakuje. Tak
A jeszcze lekko podsmażoną cebulkę do tego... mmm :)
Wow, na to nie wpadłem.
Często smażę sobie taki chlebek ale tylko w jajku dodając do niego jakieś zioła, pieprz i sól ale na dodanie
do tego sera nigdy nie wpadłem. Przepis bardzo szybki i ciekawy, sprawdziłem i mogę potwierdzić
smakuje bardzo dobrze. Przepis przyda się na pewno, gdy potrzebujemy coś szybko i smacznie zjeść
nie wychodząc do pobliskiej pizzerni (dobrze to napisałem?).