Odjechani.com.pl

Pełna wersja: "Tania" karta graficzna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Assassin-X

Witam . Składam kompa do którego chciałem podłączyć dwa monitory.

Problem mam takowy że teraz monitor mam podłączony do zintegrowanej karty i wszystko hula. Dostałem w ramach zapłaty starą kartę na PCI-E 128mb.

Wkładam kartę i niestety ani na jednym wyjściu ani na drugim nie ma obrazu.

Podłączyłem 3 monitory ( do zintegrowanej + dwa do tej pci-e) i obraz pojawia mi się dalej na zintegrowanej. Pytanie co powinienem zrobić aby obraz otrzymać na karcie zew.

Mówię od razu że nie dzień dobry nie chciałbym przeinstalowywać sterowników ponieważ te do zintegrowanej ściągają się bardzo długo ale bez nich max rozdzielczość to 1280x1024 ( ze sterownikami + panel nVidia 1650x1080).

Jakie kroki podjąć w celu sprawdzenia działania karty ?

AMD Athlon 64 x2 2,6ghz 4GB ram i zintegrowana grafika 265mb . System : Windows XP SP3.

Dodam że karta którą próbuję uruchomić nie wymaga dodatkowego zasilania.
Po pierwsze na takim sprzęcie nawet nie baw się w dwa monitory, poza tym do [ cenzura ] karta PCI-E 128mb nic nie mówi! Podaj model! Możliwe, że ona wcale nie obsługuje więcej niż 2 monitorów.
Panel Nvidia pozwala na poprawną konfiguracje wielu monitorów, więc pewnie i tak będziesz potrzebował sterów. Tak jak kolega wyżej pisał, musisz podać konkretne info, czy to takie trudne? Ja zgubiłem gdzieś karty tarota... :/
Bez urazy chłopaki ale po co odpowiadacie w wątku użytkownika który usunął konto na forum?