Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Poduszeczki z budyniem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Beata

Składniki

ciasto francuskie-gotowe
mleko
budyń
jajko


Sposób przygotowania
Przygotowujemy budyń według przepisu na opakowaniu(musi być gęsty tak by łyżka w nim stała). Odstawiamy do ostygnięcia.
Rozwijamy ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Nakładamy budyń na każdy kwadrat ciasta i składamy na pół zlepiając boki tak by nie wycisnąć ze środka budyniu.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia układamy na nim nasze "poduszeczki", smarujemy wierzchy ciastek białkiem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200 stopni do osiągnięcia złotego koloru.
Gotowe poduszeczki studzimy .
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego