Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Boty na forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ponieważ nie ma na forum żadnej informacji, chciałbym zapytać co administracja robi w celu wyeliminowania botów które się rejestrują jak również zakładają po 100 tematów.
Jest to dość uciążliwe przewijanie stron jak spamer napisze kilkadziesiąt tematów, również źle wygląda jeżeli w "Kto jest online" jest więcej zbanowanych niż normalnych userów.

Co administracja ma zamiar zrobić w tej sytułacji, która utrzymuje się już od kilku miesięcy?
Administracja podjęła już stosowne kroki w tej sprawie. Lada dzień problem minie ;)
Obserwujcie je uważnie. Nie powinny się już rejestrować i pisać, no i te konta zbanowane trzeba skasować, bo faktycznie można się przestraszyć.
Ataki na fora zawsze będą się odbywać.
Forum się zabezpieczy ale ktoś ominie zabezpieczenia i znowu będzie spamował - niestety taka kolej rzeczy.
Nie ma co panikować, myślę że administracja widzi problem i próbuje z nim walczyć. Nie musimy jako zwykli użytkownicy
zwracać im na to uwagi, tak myślę. Jednak fakt że ostatnio po "napadzie" botów forum nie wyglądało ładnie.
Na szczęście jest już odpowiednie narzędzie i jeśli do końca tygodnia żadnemu nie uda się zarejestrować, to raczej boty nie mają szans. Mi w zasadzie chodzi o to, żeby ktoś napisał jakby jakiemuś jeszcze jakimś cudem się udało wniknąć tutaj. Można wtedy odpowiednio te narzędzia dostosować.

Mychaty

Można zawsze wprowadzić trudniejsze Captcha, AntySpam już jest więc ok - 20 sekund trzeba czekać czy tam ileś by móc napisać nowy wątek/post :)
Pytanie tylko, czy ten AntySpam naprawdę coś daje.
Jak widać, nie mamy już problemów z botami. Zamykam.