Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Masowe blokowanie plików.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8

Mychaty

Witajcie, wchodząc dzisiaj na Chomika, zauważyłem masę wiadomości.. pomyślałem że znów masa zbędnych reklam - ale się zdziwiłem :>

To nie były reklamy a... informacje o tym, że moje pliki zostały ZABLOKOWANE!

[Obrazek: 49206_chomikuj.png]

Czyżby ostro wzięli się za piractwo czy po prostu za mojego Chomika?
Wam też poblokowali w ostatnim czasie dużą ilość plików?
PISZCIE ! :>
Nic nadzwyczajnego, miesięcznie dostaje na nieużywanym koncie ok. 16 -20
stron tego typu informacji, tak jak zawsze. Nie zauważyłem jakiegoś nadzwyczajnego
wzrostu choć muszę przyznać że osoba podszywająca się pod Cyfrowy Polsat
zrobiła trochę zamieszania i zagotowała krew nie jednemu uploaderowi.

Screen:

[Obrazek: 1-1364500058.jpg]
Sorry, że się wtrącę, ale zadam pytanie. Czy w macie jeszcze siłę na ten portal? Ja zacząłem już go olewać pod koniec 2011 roku. Złote czasy się skończyły i przyszłości w tym portalu już nie widać.
Odpowiem całkowicie szczerze - troszkę ponad miesiąc przed tym kiedy wyłączyli opcję przelewów,
olałem ten serwis całkowicie. Chomik stoi, coś tam zarabia dzięki czemu czasem mogę coś pobrać.
Łącznie mam ładne pareset gigabajtów których nie wykorzystam jeszcze długo.

Jeśli chodzi o całe te dramy o blokady, policje i tak dalej kompletnie mnie to nie obchodzi. Kolega się
spytał to miałem pretekst aby wejść na chomika i mu pomóc rozwiać jego wątpliwości - tyle.
Z resztą Twojej wypowiedzi całkowicie się zgadzam - niestety.
Co masz na myśli że ktoś podszywa się pod Cyfrowy Polsat??

zawpork

(28.03.2013, 21:44)Mychaty napisał(a): [ -> ]Czyżby ostro wzięli się za piractwo czy po prostu za mojego Chomika?
Nie sądzę. Z twoich screenów wynika, że zablokowali ci same gry psp.
A ja was wszystkich nie rozumiem :D. Wy wszyscy (większość) traktujecie chomika jako źródło zarobków. A tak do końca nie jest. Chomik może służyć także jako dysk internetowy, na którym umieszczone masz to, co cię interesuje, jak ktoś ci blokuje te pliki, to możesz chomika zahasłować, wówczas żaden plik nie zostanie zablokowany, jako administrator chomika te pliki będziesz widzieć i będziesz miał dostęp do ich pobrania. Ja nie mam problemów z blokowaniem moich filmów. Mam tylko filmy dokumentalne (10TB), a blokują mi je co kilka miesięcy, od początku mojej kariery dokumentalnej (sierpień 2012) zablokowali mi bodajże tylko:
1) Zatoka Delfinów.
2) Wojownicy Wszechczasów.
3) Kajuńskie Gwiazdy Lombardu.
4) Boso przez Świat.
W branży dokumentalnej nie blokują prawie w ogóle filmów. Jest na nią zapotrzebowanie, jest dochodowa, ciekawa.
Według mnie masowe blokowanie plików dotyczy jedynie filmów nowości (2010-2013) i gier psp.

Mychaty

Co do Cyfrowego Polsatu to miałem z tego tzw. 'bekę' ponieważ dostałem komunikat iż mój plik został zablokowany z polecenie właśnie Cyfrowego Polsatu, a był to plik GTA Xtreme - czyli zmodowane GTA SAN ADREAS !

Nie rozumiem jakie prawa może mieć Cyfrowy Polsat do ROSYJSKIEJ wersji GTA SA :>

(28.03.2013, 23:18)zawpork napisał(a): [ -> ]Nie sądzę. Z twoich screenów wynika, że zablokowali ci same gry psp.
A ja was wszystkich nie rozumiem :D. Wy wszyscy (większość) traktujecie chomika jako źródło zarobków. A tak do końca nie jest. Chomik może służyć także jako dysk internetowy, na którym umieszczone masz to, co cię interesuje, jak ktoś ci blokuje te pliki, to możesz chomika zahasłować, wówczas żaden plik nie zostanie zablokowany, jako administrator chomika te pliki będziesz widzieć i będziesz miał dostęp do ich pobrania. Ja nie mam problemów z blokowaniem moich filmów. Mam tylko filmy dokumentalne (10TB), a blokują mi je co kilka miesięcy, od początku mojej kariery dokumentalnej (sierpień 2012) zablokowali mi bodajże tylko:
1) Zatoka Delfinów.
2) Wojownicy Wszechczasów.
3) Kajuńskie Gwiazdy Lombardu.
4) Boso przez Świat.
W branży dokumentalnej nie blokują prawie w ogóle filmów. Jest na nią zapotrzebowanie, jest dochodowa, ciekawa.
Według mnie masowe blokowanie plików dotyczy jedynie filmów nowości (2010-2013) i gier psp.

Co do zarabiania, ja mam Chomika nie w celach zarobkowych, lecz hobbistycznych :-)
Lubię czasem posiedzieć na Chomiku, 'posprzątać' na nim etc. + dostaję punkty które mogę wykorzystać na transfer, a potem pobierać inne pliki które potrzebuję np. do szkoły, a których nie ma nigdzie indziej :>
Lepsza blokada plików niż całego chomika

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Mychaty

Jeśli dobrze pamiętam Closer, Twój Chomik został zablokowany, a miałeś super kolekcję bodajże gier na Androida :>

Sam korzystałem :P
Tia, sprzedawało się punkty na beznadziejnych stronach to i chomika zablokowali.

Dokładnie nie wiem kto się podszywa pod Cyfrowy Polsat i jakie pliki blokują, nie siedzę już w tym tak głęboko
lecz przeglądając wiadomości większość roszczeń pochodzi właśnie od nich. Ktoś chce się pozbyć konkurencji,
bądź walczy z piractwem w celach charytatywnych - nie mam pojęcia. Jak dla mnie sprawa jest prosta - olej to i rób
dalej swoje (jeśli Ci się jeszcze chce).
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8