Właśnie, nie ma to jak posłuchać motywującej i inspirującej muzyki. Wstawiamy tutaj, najlepiej pojedynczo jakiś utwór i koniecznie dopisujemy własne, motywujące przemyślenie. Można cytować jakieś znane sentencje, ale własna kreatywność jest najlepsza i dla nas najcenniejsza.
Nigdy się nie poddawaj, takie słowa aż kipią z tego utworu. Dynamika, upadek i ponowna walka. Tak można ten utwór Zimmera scharakteryzować.
O porażce decydujemy my i nikt inny, przegrywamy, gdy się poddajemy, tak więc walcz do końca i bądź z siebie dumny, Powstań!
Nigdy się nie poddawaj, ponieważ im trudniej Ci osiągnąć cel, tym większa satysfakcja z jego osiągnięcia
Po prostu walcz...
I nigdy się nie poddawaj, walcz o to na czym Ci zależy,
A gdy padniesz to powstań zamiast rezygnować,
Nadchodzi dzień zrozumienia, dzień zmian…. Uświadamiasz sobie, że czas wziąć życie w garść, stawić czoła przeznaczeniu i zmienić prąd oceanu, na którym dryfujesz. Zaczynasz działać, zmieniasz swoją rzeczywistość, ogarnia Cię zwątpienie, jest strasznie ciężko, nie poddajesz się, trwasz nadal…
Każdy kolejny dzień walki daje Ci siłę, ładuje Cię szacunkiem do siebie samego, czujesz tę moc, brniesz dalej, wiesz, że zwyciężysz. Ból staje się przyjacielem, czas sprzymierzeńcem, a Twój organizm zagadką, jak wiele jest w stanie jeszcze wytrzymać…
Pory roku tak szybko przemijają, wciąż zmieniasz kalendarze i trwasz w dążeniu do celu, który obrałeś. Widzisz efekty, jesteś dumny, dałeś radę… Stałeś się wielki we własnych oczach, masz wewnętrzny spokój, opanowanie, wiesz na co Cię stać… Wiara w siebie czyni cuda, stajesz się własnym Bogiem, nie potrzebujesz patrona, Ty decydujesz, Ty zarządzasz swoim życiem.
Pragniesz rozwoju, budujesz swoją czasoprzestrzeń, rozwijasz intelekt, jesteś głodny wiedzy i zrozumienia… Panujesz nad rzeczywistością, tworzysz ją, stajesz się ojcem własnych projektów, osiągasz każdy szczyt, ciągle wyznaczając kolejne… Stajesz się wielkim człowiekiem, o którym świat nie zapomni…
…człowiekiem, który miał marzenia.
Tego tekstu nie może brakować w tym wątku.
Cóż można dodać do słów tego utworu? Nie marnujmy życia i nie żyjmy tylko dla swoich wygód.
Nieważne jakie wcześniej dzieliły nas różnice, spory, przeszłość. W obliczu wspólnego zagrożenia wszyscy się zmieniamy, po to aby przetrwać, móc się kochać i nienawidzić dalej.
Będe Patriotyczny i wybiore Polski Hip-Hop
"Nawet gdy już wszyscy w Ciebie zwąpili, pokaż, że się mylili"
~Magik
Wybaczcie, że dwie, ale nie mogłam się powstrzymać...
Krzyk wołającego na pustyni. Ludzie! Czy wy mnie słyszycie? Tłumie, nie widzisz co się dzieje wokół Ciebie?
Życie nie jest różowe, ale to nic, chcę je, chcę je naprawić. Widzę, że niektórzy nie mają szans na przebicie- chcę im pomóc. Wiem, że mogę, wiem, że mam siłę.
Jestem człowiekiem z jedną myślą, z jednym celem. Mam tak dużo do zrobienia i tylko jedno życie. Słyszysz mnie? Nie jestem człowiekiem kompromisu, zbędnych pytań, kłamstw- trzeba działać. Oddam siebie całego dla dobra ogółu.
I druga piosenka
Tu jesteśmy, stworzeni by przetrwać. Tu należymy. Walczymy o przeżycie ze światem i przeciwnościami. Jesteśmy niepokonani.
To tak w skrócie ;D