Cześć wam
Jeśli coś nie tak z tematem mojego postu to przepraszam ale jestem tu nowa i nie za bardzo umiem się tu odnaleźć. Jednak bardzo proszę was o pomoc. Wkrótce mija stulecie mojej szkoły podstawowej i pani dyrektor poprosiła mnie i kilka dziewczyn aby jako absolwentki coś zaśpiewać. Niestety mam ogromny dylemat z wyborem piosenki.. "Szczęśliwej drogi już czas" śpiewałyśmy ostatnim razem więc odpada, myślałam żeby zaśpiewać coś w deseń "Nadziei " - Iry . Proszę, jeśli znacie jakieś ciekawe, łatwe piosenki to piszcie tytuły. Będę dozgonnie wdzięczna.!
Marek Grechuta "Dni których nie znamy" .
(29.04.2013, 20:56)panna_migotka napisał(a): [ -> ]raczej też odpada
Jakbyś mogła, to napisz dlaczego odpada. To pozwoli nam bardziej zawęzić krąg poszukiwań. Napisałaś tylko: "ciekawe i łatwe piosenki".
Ja proponuję "Sto lat" jest mało ciekawa, ale za to baaaardzo łatwa, "...niech żyje, żyje nam...".
Napisz może coś więcej, o tym jaka powinna być ta piosenka.
Hmm... Prostszy może być "Wlazł kotek na płotek"
A może tak Rynkowski?
po prostu to są trudne piosenki i nie każdy umie zaspiewać tak wysoko. dlatego szukam piosenki która jest prosta pod wzgledem tego że łatwo można ją zaśpiewać, z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
panna_migotka napisał(a):...z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
Nie mówiliśmy tego poważnie przecież
Szczerze mówiąc nie znam się na wokalu, więc ciężko będzie mi podać Ci godny uwagi, prosty utwór. Nie wiem również w jaki klimat celujesz. Chcesz uśpić całą salę, czy porwać do tańca? Rozumiem, że Niemen odpada, ale może masz upatrzonego jakiegoś artystę, na którym moglibyśmy się skupić?
Napiszcie swoją piosenkę i po problemie.
Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2