Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Piosenka na stulecie szkoły
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć wam :) Jeśli coś nie tak z tematem mojego postu to przepraszam ale jestem tu nowa i nie za bardzo umiem się tu odnaleźć. Jednak bardzo proszę was o pomoc. Wkrótce mija stulecie mojej szkoły podstawowej i pani dyrektor poprosiła mnie i kilka dziewczyn aby jako absolwentki coś zaśpiewać. Niestety mam ogromny dylemat z wyborem piosenki.. "Szczęśliwej drogi już czas" śpiewałyśmy ostatnim razem więc odpada, myślałam żeby zaśpiewać coś w deseń "Nadziei " - Iry . Proszę, jeśli znacie jakieś ciekawe, łatwe piosenki to piszcie tytuły. Będę dozgonnie wdzięczna.! :)
Marek Grechuta "Dni których nie znamy" . :)
(29.04.2013, 20:50)Shelma napisał(a): [ -> ]Marek Grechuta "Dni których nie znamy" . :)

raczej też odpada :)
(29.04.2013, 20:56)panna_migotka napisał(a): [ -> ]raczej też odpada :)
Jakbyś mogła, to napisz dlaczego odpada. To pozwoli nam bardziej zawęzić krąg poszukiwań. Napisałaś tylko: "ciekawe i łatwe piosenki".
Ja proponuję "Sto lat" jest mało ciekawa, ale za to baaaardzo łatwa, "...niech żyje, żyje nam...".
Napisz może coś więcej, o tym jaka powinna być ta piosenka. :)
Hmm... Prostszy może być "Wlazł kotek na płotek" :)

A może tak Rynkowski?

po prostu to są trudne piosenki i nie każdy umie zaspiewać tak wysoko. dlatego szukam piosenki która jest prosta pod wzgledem tego że łatwo można ją zaśpiewać, z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
panna_migotka napisał(a):...z całym szacunkiem ale przy biskupie nie zaśpiewam sto lat albo wlazł kotek.
Nie mówiliśmy tego poważnie przecież ;)

Szczerze mówiąc nie znam się na wokalu, więc ciężko będzie mi podać Ci godny uwagi, prosty utwór. Nie wiem również w jaki klimat celujesz. Chcesz uśpić całą salę, czy porwać do tańca? Rozumiem, że Niemen odpada, ale może masz upatrzonego jakiegoś artystę, na którym moglibyśmy się skupić?
Napiszcie swoją piosenkę i po problemie.

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2