Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jesteś Wiatrem Dla Mych Skrzydeł.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Z tym tekstem wiąże się pewna Historia w moim życiu, ale o tym na dole. :)

Jesteś Wiatrem Dla Mych Skrzydeł.

Panie och Panie
Ciebie uwielbiać dziś Chcę
Z Tobą chcę żyć, bo
Twoja miłość, Twoja dobroć
Sprawia, ze mam Wenę
Śpiewać, ze:

Jesteś Wiatrem dla mych Skrzydeł
Tylko ty Boże Święty sprawiasz, że
Nasze życie ma sens
Ty nas nauczyłeś jak mamy żyć
Pełni miłości i dobroci
Tylko Ty Boże Święty masz taką Moc

Boże Ty Najwyższy
Królu Królów
Panie nad Panami
Odmieniasz Nasze życie
Przewrotnie tak
Jesteś w moim sercu tak głęboko, że:
Mam ochotę Śpiewać:

Tylko ty Boże Święty sprawiasz, ze
Nasze życie ma sens
Pełni miłości i dobroci
Tylko Ty Boże masz taką Moc

Panie och Panie
Ciebie uwielbiać dziś Chcę
Z Tobą chcę żyć, bo
Jesteś taki Niezgłębiony i Niepojęty
Twoja Niewidzialna Moc
Twoja Łaska Panie Panów
Sprawia, że:
Śpiewam słowa te:

Tylko ty Boże Święty sprawiasz, ze
Nasze życie ma sens
Pełni miłości i dobroci
Tylko Ty Boże masz taka Moc

Jest to mój pierwszy tekst piosenki o tej tematyce, Tematyka ta to uwielbienie Boga. Tekst ten powstał w kwietniu ubiegłego roku jednak pojawił się jedynie na moim koncie na fejsie, nigdzie więcej go nie publikowałem gdyż znaczy on wiele dla mnie i jest symbolem mojego nawrócenia się do Boga i przyjęcia chrztu Wiary w Kościele Zielonoświątkowym Filadelfia. :) Który to odbył się dokładnie rok temu w kwietniu dokładnie 29 – tego.:) Postanowiłem go opublikować również tutaj na forum. :)

Z racji tego, iż ten tekst dla mnie naprawdę wiele znaczy Jest dla mnie wręcz swoistym symbolem. Nie Zezwalam na jego wykorzystywanie i kopiowanie go dalej w celu publikacji go na innych stronach. :)
Chętnie bym się dowiedział, co uważasz za nawrócenie i co dokładnie znaczy dla Ciebie ten tekst.
Adminie odpowiadając na twoje pytanie zacznę od tego, czym dla mnie jest nawrócenie. Otóż Nawróceniem dla mnie jest to, że kiedyś byłem osobą głęboko niewierząca,, nie wierzyłem w Boga i w Kościoły, nie potrafiłem się odnaleźć w kwestii wiary w Kościele Katolickim. Wszystko się zmieniło w październiku 2011 roku, kiedy to kumpel zaprosił mnie do Hotelu Qubus na nabożeństwo Kościoła Zielonoświątkowego Filadelfia. Poszedłem z czystej ciekawości zobaczyć jak to wygląda u Zielonoświątkowców, no i stwierdziłem, że to jest miejsce dla mnie, Odnalazłem tam swoje miejsce w kwestii wiary i postanowiłem się ochrzcić. Mówiąc o nawróceniu mam na myśli to, że się odnalazłem w kwestii Wiary w tym kościele oraz to, że dzięki niemu uwierzyłem w Boga. Jest swoistym uznaniem Boga i Jezusa Chrystusa jako Pana mojego życia.

Drugi Aspekt, który poruszyłeś to kwestia, dlaczego ten tekst jest dla mnie taki ważny i co on dla mnie w ogóle znaczy. Odpowiadając na to pytanie pozwolę sobie wypunktować:

Tekst ten jest dla mnie ważny gdyż:

- Jest dla mnie symbolem nowego etapu mojego życia, jeżeli chodzi o sferę wiary.
- Od momentu mojego nawrócenia zaczęło mi się lepiej w życiu powodzić. Co jest pokazane w tekście kiedy mowa o refrenie „Jesteś Wiatrem Dla Mych Skrzydeł”.
- Pokazuje, jaki byłem w kwestiach wiary i jaki jestem obecnie.
- Kiedy mam wątpliwości dotyczące wiary, słabsze dni zaglądam do tego tekstu i go czytam, podtrzymuje mnie on w tym że nie popełniłem błędu nawracając się.