Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ranczo - oglądacie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
[Obrazek: ranczo-1369741451.jpg]
To jedyny serial jaki staram się oglądać, kiedy tylko czas mi na to pozwala. Wspaniałe kreacje aktorskie, świetnie zarysowane postacie bohaterów i masa dobrego humoru z nawiązaniem do sytuacji w naszym kraju.
Co dziwne, mimo iż TVP prezentuje już siódmy sezon serialu, to liczba widzów nie spada - jak to się na ogół dzieje - a wciąż rośnie!

Oglądacie ten serial? Macie swoich ulubionych bohaterów? Może jakieś ulubione scenki, cytaty?
Mnie zawsze rozwalają "filozoficzne" dyskusje na ławeczce. Haha
Z ostatniego odcinka jaki oglądałem, utkwiła mi w pamięci prognoza pogody przedstawiana przez Pietrka Patryka w lokalnej telewizji. Zacytuję z pamięci:
"A tera prognoza pogody. Dzisiaj jak je, to wiadomo, a jutro bedzie tak samo."
Widziałem kątem oka kilka odcinków i muszę przyznać, że miło się ogląda ten serial. Z braku czasu nie wciągnąłem się (na szczęście) aż tak jak inni nałogowcy tasiemców :)

Mam kolegę, który mieszka w tamtych stronach, gdzie kręcą Ranczo. Bodajże to Jeruzal, czy jakoś tak.
Ja oglądam ten serial, choć nie zawsze i nie nazwałbym go tasiemcem. Różni się i to bardzo od reszty seriali, dobrze odegrane role i spora dawka humoru czynią go dobrym serialem. Najlepiej w serialu podoba mi się ławeczka przed sklepem, gdzie naprawdę można się uśmiać jak i postać wójta.
Oglądałem go nałogowo przez pierwsze kilka lat po jego powstania. Wciąga niesamowicie. Obecnie nie oglądam, gdyż nie spędzam praktycznie wcale czasu przy TV. Wolę zrobić coś bardziej pożytecznego.
Kiedyś kiedyś, tak jak w przypadku Damiana oglądało się ten serial i każdy odcinek był wielce wyczekiwany. Teraz są inne rzeczy na głowie... ale dodam, że moja babcia ogląda aż do dzisiaj :diabel
Oglądam, oglądam. Co prawda ostatnio nie bardzo mam czas, ale od czego są powtórki ;D Naprawdę świetny serial, ale wydaje mi się, że ostatnie odcinki są już trochę ,,przekombinowane" (co nie znaczy, że mi się nie podobają). Słyszałam, że mają kończyć, ale mam nadzieję, że jeszcze nagrają trochę odcinków...
jarusrogus napisał(a):Oglądacie ten serial? Macie swoich ulubionych bohaterów? Może jakieś ulubione scenki, cytaty?
Mnie zawsze rozwalają "filozoficzne" dyskusje na ławeczce. Haha
Scenki na ławeczce są świetne ;D
Na pewno będzie jeszcze 9 i 10 sezon :)
@AZOT, czytałem iż po tym sezonie serial się kończy, caput, chociaż nigdy nic nie wiadomo, zobaczymy, co do samego serialu to ma on około 90 odcinków czy już nawet przeszło, chyba nie a sezon 8, czyli po dziesięć odcinków na sezon tak mniej więcej, serial mi się kiedyś podobał oglądałem go ale teraz nie, pamiętam jak raz była spora oglądalność coś powyżej 4 mln bo na pewno nie 14, nie wiem dokładnie, zapomniałem...
Choć na ogół nie oglądam telewizji, to na serial Ranczo staram się zawsze znaleźć wolną godzinę. Jeśli nie mogę obejrzeć danego odcinka w dniu premiery, to staram się obejrzeć powtórkę. Jest to naprawdę dobra produkcja. Serial przedstawia prawdziwą polską wioskę. Kościół, wójt, sklep, ławeczka, inni mieszkańcy. Panuje tam taka przyjemna atmosfera. Muszę przyznać, że pierwsze sezony, gdy Paweł Kozioł był jeszcze wójtem były po prostu doskonałe. Teraz to już nie jest tak ciekawe, choć przyznam, że nie spodziewałam się na początku pierwszego sezonu, że właśnie tak potoczą się losy serialowej Lucy. Wydaje mi się, że serial cieszy się tak dużą popularnością, ponieważ ma naprawdę świetną obsadę. Aktorzy dają z siebie wszystko. Liczba widzów rośnie z każdym sezonem. Co mnie urzekło w tym serialu? To, że jest ukazywane życie zwykłych ludzi. Solejukowa, która robi pranie, jej mąż z resztą ekipy przy mamrocie na ławeczce. Serial na ogół ma dość zabawne wątki, choć zdarzają się momenty, gdy można pofilozofować. Wydaje mi się, że w serialu każdy może odnaleźć choć cząstkę siebie. Mam nadzieję, że sezon ósmy nie jest sezonem ostatnim. Choć może są takie wstępne prognozy, to mam nadzieję, że w tym przypadku będzie tak, jak z sezonem czwartym, kiedy to produkcja była już definitywnie zakończona, a dwa lata później jednak rozpoczęto zdjęcia do kolejnego sezonu.
W tym serialu podobało mi się, jak piją panowie pod sklepem na ławceHaha Teraz to mało puszczają ten serial na polskich telewizorach, jedynie od czasu do czasu puszczo i tyle, nie wiem czemu tak jest.
Stron: 1 2