Zbieram opinie do pewnego projektu więc prosiłbym Was o zastanowienie się i odpowiedzenie mi na pytanie - jaki gatunek kreskówki lubisz oglądać?
Możliwości jest wiele, więc czekam na Wasze gusta.
Gatunek kreskówki? Masz na myśli rodzaje bajek, jak na przykład anime, kreskówki i inne minddestructory? Z tego co wiem, to dzieciaki najlepiej wchłaniają właśnie te ostatnie... U mnie mały cały czas ogląda odmóżdżacze gorsze od Power Rangers. Nie pamiętam jak nazywają się te kanały z tym ścierwem, ale w ich skład na pewno wchodzi Cartonnetwork, Disney coś tam i te wszystkie inne Foxkidsy itd.
Hmm chodziło mi bardziej o cartoony dla ludzi w wieku 13-xx lat. Po prostu jaki gatunek by Ci przypadł do gustu jako dorosłemu człowiekowi. Bez rozpisywania się, tak jakbyś miał wybrać gatunek filmu.
Można też użyć konkretnych przykładów, np. Happy Tree Friends.
Czekam!
Hmm, no porównując do gatunków filmowych, możemy określić dramat, komedię itd, tutaj chodzi Ci po prostu o nazwy i konkrety, dobrze Cię rozumiem?
Kapitan Bomba
Tępe hu...!
Dokładnie, same konkrety. Kapitan Bomba... super! Czekam na więcej
Wybacz że się powtórzę i cześć listy wkleję z mojego innego postaci, nie chce za dużo pominąć ;-)
W losowej kolejnośći:
-Różowa Pantera
-Sąsiedzi (Pat i Mat)
-Fineasz i Ferb
-Tom i Jerry
-La Linea
-Looney Tunes (chyba wszystko)
-Kaczor Donald (Głównie Kacze opowieści i starsze bajki- z wyjątkiem tych pierwszych) i kreskówki z Goofy'm
-Jetsonowie-Flinstonowie-Odlotowe wyścigi-chyba wszystkie bajki Warner Bros i Hanna-Barbera (chyba na jedno wychodzi)
Z pełnometrażowych lubię filmy wytwórni Pixar i DreamWorks. Tytułów nie będę chyba wymieniać bo i tak nie wymienię wszystkich (chyba że bardzo chcesz )
Więcej hitów nie pamietam, ale generalnie to bajki WB i Looney Tunes są najlepsze. Nie wiem jak sprawa ma się z tymi nowymi bajkami, ich nie oglądam
Coś czuję że i tak zapomniałam o kilku świetnych bajkach jak sobie przypomnę to uzupełnię listę. Mam nadzieję że o coś takiego Ci chodziło ;-)
(chyba trochę za duża jestem), chociaż dobrą bajkę jeszcze czasem sobie obejrzę.
Czyli Ty, Kaiselin bardziej stawiasz na bajki komediowo-rodzinne. A co powiesz na coś pikantnego? Hmm pokroju właśnie Kapitana Bomby?
Ze znajomego śmiali się kiedyś w pracy, że ogląda bajki. Później pokazał chłopakom jeden odcinek
Kapitan bomba- raczej nie (happy tree friends też nie bardzo. Dla mnie bajka to ma być bajka, ma być miła i przyjemna, a nie hmm brutalna, wulgarna czy krwawa. Nie lubię i tyle :-P
Kreskówka dla mnie... Szczerze się przyznam, że mam 17 lat, ale od czasu do czasu lubię coś tam obejrzeć z filmów animowanym. Mam tutaj głównie na myśli bajki, które były za moich czasów, czyli jak miałam te 5-6 lat. Najbardziej zawsze cieszyłam się w momencie, gdy zobaczyłam na ekranie małe, niebieskie ludziki - Smerfy. Uważam, że ta bajka ma coś w sobie. Jest, mogę śmiało powiedzieć, pouczająca. W dzisiejszych czasach raczej nie ma już takich produkcji. Teraz to głównie bójki i wulgaryzmy. Programy telewizyjne dla dzieci już rzadko kiedy powracają do Reksia czy Krecika, szkoda.