Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Żonglowanie piłką
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Chyba wszyscy zapaleni piłkarze wiedzą co to freestyle football. Jeśli ktoś nie wie, to jest to sztuka wykonywania trików piłką. Diego Maradona jest uważany za ojca freestyle'u. W tej dyscyplinie możemy wymyślać różne sztuczki. Możemy to określić jako "zabawę" z piłką. No ale przejdę do rzeczy. Chodzi mi o "podstawę", czyli żonglowanie piłką. Macie jakieś swoje rekordy? Ile razy najwięcej udało Wam się podbić piłkę do góry?
Jeszcze za czasów grania w klubie odbijałem po 200 parę razy, a rekord to jakoś 450-460 o ile dobrze pamiętam. W sumie to 4 lata wstecz więc nie powiem dokładnie :)
Parę lat temu grałem w klubie i śmiało mogę powiedzieć, że piłka to było całe moje życie. Grałem naprawdę dobrze i przy żonglowaniu samą stopą dochodziło nawet do paru setek, jeśli chodzi o kolanko i głowę bo ta też się liczy potrafiłem trochę mniej, zawsze szły o to zakłady i wzbogacałem się o parę złotych Haha
Na nasze europejskie realia, chyba każdy mężczyzna przynajmniej raz w życiu żonglował piłką nożną. Nie pamiętam swoich rekordów, ale jak się w "Auto" grało, nigdy pierwszy nie stałem na bramce :)
Cześć, mój aktualny rekord żonglowania piłką to coś koło 846-850 dokładnie nie pamiętam bo rekord jest niezmienny od koło 2 lat, żonglowałem wszystkim co się da czyli głową, kolanami, stopami, itp. Mój kolega z klasy odbił piłkę ponad 1200 i wciąż robi postępy. :)
Za czasów jak byłem młodszy to trochę żonglowałem jak wszyscy co grali w piłkę.Rekordów wielkich nie miałem bo to było lekko ponad sto z tego co pamiętam.
Ja nie pamiętam, ale wiem, że też lubiłem piłkę nożną :D