Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jedna Komórka, dwa numery DUAL SIM
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Korzystanie z Dwóch nr telefonów wcale nie musi się wiązać z korzystaniem z dwóch komórek.
Wystarczy jeden telefon z funkcją DUAL-SIM.

Z telefonu komórkowego kożysta prawie każdy. Niektórzy nawet z kilku numerów.
Noszenie dwóch telefonów nie należy do wygodnych, i tym rozwiązaniem jest właśnie telefon na dwie karty.

DUAL SIM to funkcja telefonu komórkowego, która umożliwia korzystanie z dwóch numerów w jednym aparacie.
W funkcje Dual SIM wypozażone są nieliczne komórki na rynku polskim. Najpopularniejsze z nich to urządzenia
Samsunga z serii DUOZ, jednak wielu producentów ma w swojej serii chociaż jeden model z tego typu funkcją.
Oprócz popularnych marek telefonów, które bez wysiłku można kupić w sklepie czy u operatora to na aukcjach internetowych możemy znaleść komórki mniej popularniejszych w Europie azjatyckich producentów. Użądzenia te są
jednak słabej jakości.

Jak to działa.

Sposób działania telefonu na dwie karty w dużej mierze zależy od samego urządzenia.
Starsze telefony tego typu oferowały tylko możliwość przełączania międzi kartami SIM-
jedna karta mogła być aktywna w jednym czasie. Nowsze urządzenia Dual Sim
np. SAMSUNG DUOZ B7722, pozwalają na korzystanie jednocześnie z obu kart SIM- tak jakbyśmy mieli dwa telefony
w jednym. Jeśli więc do takiego telefonu włożymy dwie karty, oba numery są aktywne.

Dual SIM w Chińskich telefonach to standard. Nie spodziewajmy się jednak zbyt wiele po takim urządzeniu,
nawet gdy opis jego wyposażenia jest imponujący, a wyglądem przypomina drogi model znanej marki.

Polecam telefony:

SAMSUNG DUOZ B7722
SAMSUNG DUOZ B5722
MOTOROLA EX115
LG GX200
myPhone A320 NEXT

Karol

Niedawno używałem tego sposobu na komórce firmowej ale nie było to zbyt ciekawe rozwiązanie zawsze miałem problem na jakim numerze jestem... I oczywiscie korzystałem na innym modelu niż tutaj są wyszczególnione. Ale sposób jest dobry.

Kucharek

Sposób może i dobry, ale strasznie się wieszają te telefony wiem po sobie , a ile sobie przez nie kłopotu narobić i zrobić wielki rachunek za telefon. Jak dopracują ta metodę to jestem jak najbardziej za, ale na razie dziękuje.
To kwestia Aparatu. Ja Nie mam żadnego problemu. Przy dzwonieniu wysyłaniu sms zawsze wiem z której karty.
Pomysł Był dawno, u nas się dopiero przyjmuje jako tako...