Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Szukam ,,chmury"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Nie jestem w stu procentach pewna, czy to dobry dział, jednak lepszego nie znalazłam.

Potrzebuję chmury, do której mogłabym wrzucać pliki, które ktoś później mógłby pobierać. Chomikuj i GoogleDrive odpadają. Chciałabym, żeby te pliki nigdzie nie zginęły, i były łatwe w dostępie- wklejam link np. do postu i ktoś może z niego pobrać np. instalkę pliku.
Testowaliście jakieś? Skłaniałabym się ku Dropboxowi albo Ubuntu One.
Żadnej z tych usług nie testowałam, może ktoś z Was zna, kojarzy, sprawdzał? Na jakiej zasadzie jest przesyłanie plików- folder na dysku, plik do wysyłania, czy przez załadowanie na stronę? Znacie jeszcze jakieś inne dobre opcje, o których nie pomyślałam? Liczę na Waszą pomoc ;)
Dropbox to fajna opcja, jeśli nie masz na myśli dużych plików. Na starcie masz parę gb z tego co pamiętam, ale szybko możesz rozszerzyć je do około 20gb jakoś. Rejestracje znajomych z Twoich reflinków pomagają to osiągnąć, ale z tym jest za dużo grzebania. Ja kupiłem na allegro za dyche taką usługę, w której gościu nabił mi w jeden dzień wszystko. Użytkowanie jest proste. Na kompie masz folder, do którego wrzucasz pliki, które chcesz mieć w chmurze. Następnie one od razu uploadują się na Twoje konto. Jeśli chcesz coś komuś udostępnić, tworzysz albo specjalny folder w dropboxie, albo udostępniasz po prostu sam plik i tyle. Sorry za chaotyczność wypowiedzi, ale robię 10 rzeczy na raz właśnie.
Dzięki, co masz na myśli jako duże pliki- w moim przypadku ładowane pliki miałyby ok 60 MB (może większe).
Duże pliki, czyli jakieś gry, filmy hd itd. Jeśli rozszerzysz dropboxa do maxymalnej darmowej powierzchni, będziesz miała niespełna 20gb, więc nie jest to zbyt wiele na "duże" pliki, ale na mniejsze, to idealna opcja. Na takie drobnostki o jakich piszesz, to nawet podstawowa wartość konta zaraz po rejestracji Ci starczy.