Witam was dzisiaj chciałbym się dowiedzieć coś o systemie
OSX - Mountain Lion oglądając poradniki czy różne filmiki nieraz się spotkałem z tym systemem i wglądał na bardzo przyzwoity i miły w obsłudze system. Fakt że prawdopodobnie na ten system będzie ogólnie mniej gier strasznie mnie dołuje ale może się myle?
Jeżeli mamy forumowicza korzystającego z tego systemu. (najlepiej jakby był "doświadczony" przez windows 7/8 i powiedział jakie sa zalety i wady.)
Czekam na odpowiedzi więc nieczekać i pisać !
Jedynie mam tylko trzy zalety co do tego systemu ;]
-Mountain Lion oferuje daleko idącą integrację z serwisami społecznościowymi.
-Zdecydowanie przyspiesza to korzystanie z obu serwisów.
-Mountain Lion oferuje nowe narzędzie o nazwie Gatekeeper, mające na celu kontrolowanie instalowanego oprogramowania
Mam nadzieje że pomogłem,choćby tyle
a wady na pewno jakieś są
Wadę tylko mam jedną ale rozbudowaną;]
- Centrum Zgłoszenie nie jest bardzo przydatne. Brakuje wsparcia dla zdolnej starszym sprzęcie. Trackpad korzystać na komputerach wciąż bardzo buggy.
Ze złoszeń raczej korzystać niebędę starszego sprzętu nieużywam a to 3 to niebardzo rozumiem
A jak z grami? - Jedynie co mnie tak bardzo interesuje
Co to za porównanie? Porównujesz Mac OSX do Windows-a?
Przecież to są dwie inne bajki, inna architektura, inne jądro, brak BIOS-u.
Mac jest najbardziej stabilnym i wydajnym systemem jaki powstał (według mnie).
Na Mac-u się nie gra a pracuje. Z powodu braku bibliotek Directx nie będzie
działało większość gier.
Windows jest strasznie niestabilnym, zabajerowanym systemem aczkolwiek ze względu na cenę
produktów Apple oraz brak możliwości instalacji systemu na zwykłych komputerach PC (co można
ominąć aczkolwiek łamie to umowę licencyjną) większość komputerów w Europie działa na Windows-ach.
Okey
Gdy bede szedl do internatu i kupowal sobie wlasnego lapka zainstaluje MAC dzieki za opinie
Odradzam maca
Wady:
Drogi
Brak gier w porównaniu z windows
Niby ma się nie zacinać a jak już złapie zawieche to na dobre
Według mnie dla przeciętnego użytkownika słabe oprogramowanie
Wysłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
Zwiechy na OSX? Nigdy w życiu, nie ma tam takiej możliwości.
Co do tego że system nie dla potencjalnego użytkownika - nie sądzę.
Instalując, a w zasadzie kupując komputer z systemem już na starcie mamy najbardziej
potrzebne programy do grafiki, obróbki video, cały pakiet Open Office, program do muzyki czy dobrą przeglądarkę.
W M$ Windows wszystko musimy instalować, konfigurować sami.
Sam miałem możliwość testowania Macbook-a Pro i z początku wszystko było dla mnie dziwne, jednak
po dłuższej pracy stwierdziłem że to właśnie Windows jest niezrozumiały i skomplikowany w porównaniu do OSX-a.