Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Piotr Najzer - Wszystko o ZUSie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
W ostatnim czasie pojawił się w internecie pewien gość, który zaczął otwarcie mówić o brudach państwowych naszego kraju. Osoby mające do czynienia z ZUSem, wiedzą po sobie, jak to jest być dymanym w du... balona, inni żyją w nieświadomości, ale i tak wszystkich nas dotycz ten przymus. Polecam obejrzeć filmik Pitera. Dobrze gada chłopak.

Na razie nie mam nic wspólnego z ZUS-em, ale z tego co słychać zewsząd, nie jest z nim za dobrze. Kiedyś widziałem też filmik z OFE, jaka tam zachodzi filtracja i w ogóle. Dzięki za te filmiki. Musze bliżej przyjrzeć się wypowiedziom pana Piotrka.
OFE to już w ogóle... Również podobają mi się jego filmiki. Gościu dobrze gada. Nie mówi nic nowego, ale czasem fajnie słucha się tego, co oczywiste, a jakże ignorowane przez społeczeństwo. Siła jest w nas, w ludziach, dlatego to my powinniśmy walczyć o swoją godną przyszłość. Składka nie powinna być przymusowa. Uważam, że dużo lepiej zagospodarowałbym pieniądze, które wpłacam co miesiąc do ZUSu. W moim interesie jest zadbać o własną emeryturę, a nie, być na łasce państwa, które "może" wyda mi kiedyś jakiś odsetek moich składek...