Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jaki instrument wybrać do nauki?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Chciałbym zacząć grać na jakimś instrumencie. Mam 1500-2000zł na ten cel i zastanawiam się co wybrać. Nigdy nie grałem na niczym z wyjątkiem perkusji. Słuch mam, nuty wolałbym ominąć, ale w niektórych instrumentach nie da rady inaczej. Co radzicie?
Według mnie gitara i fortepian to najpiękniejsze instrumenty, do fortepianu trochę Ci brakuje gotówkiHaha. Ale jakiś dobry akustyk możesz spokojnie nabyć ;) A jak już się na to zdecydujesz i nauczysz grać, to może, nawiązując do wczorajszego tematu, wykonasz jakąś aranżację rapu na tej gitarceHaha
No jasne :D
Bita zawsze można trzasnąć :D
Co Cię kręci? Jaki instrument Ci się podoba, a jaki nie? Od tego zacznijmy.
No fortepian i gitara mi się podobają, może nawet trochę bardziej ten pierwszy.
Nie lubię akordeonów, skrzypiec i instrumentów dętych.
A gitara, hmm, bardziej w stronę akustyka, czy elektryk?
Elektryczna :D
Ale drewniane pudło też nie jest złe.
Nawet jeśli gitara, to najpierw musiałbyś opanować akustyka/klasyka, zanim przysiadłbyś do elektryka.

Tutaj masz dwóch wirtuozów. Jeden gra nieziemsko na gitarze, drugi wymiata na klawiszach. Sprawdź, który filmik jara Cię bardziej. Możesz obejrzeć więcej filmików tego typu. Włącz sobie nutki, które lubisz, właśnie w wykonaniu na tych instrumentach. Zobacz przy którym dostajesz gęsiej skórki :)

Gitara mi się podoba, ale to przy tym fortepianie mam ciary :D
Zdecydowanie bardziej podoba mi się ten Chpinowski dźwięk niż drgania strun :)
Ale gitara chyba łatwiejsza?
Nie ważne co jest łatwiejsze. Każdy instrument ma swoje wady i zalety. Najważniejsze są chęci. Ja kocham dźwięk fortepianu/pianina. Zajrzyj do tego wątku, dowiesz się więcej o mojej pasji :)
http://odjechani.com.pl/Thread-Ten-d%C5%...lor%C3%B3w
Stron: 1 2