Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Sauna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
[Obrazek: 236136-Naukowcy-udowodnili-ze-sauna-moze...54_316.jpg]

Chodzicie czasem do sauny? Od jakiegoś czasu korzystam z tej przyjemności po basenie i jestem strasznie zadowolony. Spodobało mi się. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Kiedyś częściej korzystałem, teraz wcale. Najgorsze były te pierwsze razy jak się wylewało na siebie beczkę zimnej wody po wyjściu z sauny :D Szok termiczny na maxa!
A właśnie w tym sęk. To schłodzenie to cały sens zabawy. Ja po 3h pływania byłem zawsze totalnie zmęczony, oczy mi się zamykały w samochodzie, kiedy wracałem do domu. Teraz, po basenie na 40 min do saunarium i czuje się dużo lepiej. Poza tym, fajnie się pachnie po wyjściu z aromatycznej sauny :)
Sauna dobry wynalazek. 20 minut w środku, potem chlup wody z wiadra i człowiek nowo narodzony ;)
U nas też jest to wiadro z góry, można się oblać, ale ja wskakuję na kilka minut do lodowatej wody. Jest jeszcze opcja z grotą śnieżną, czyli mówiąc krótko - chłodnią, ale tam trzeba dłużej posiedzieć i nie ma takiego szoku. Lepiej się czuję jak dam nura w lód.
Mnie niestety nawet nie stać z drobnego kieszonkowego żeby posiedzieć po pływaniu dłużej w saunie ale po 1h pływania te ok 5 min zawsze się znajduje. Chciałbym mieć takie w domu. Szybko z sauny, i pod przysznic. :PP
Heh, jest możliwość zrobienia "domowej" sauny. Kto oglądał "The dudesons" wie o czym mówię tylko przy tym sporo roboty i na zimę nie obyło by się bez dobrej izolacji pomieszczenia.
Sauna na własność nie ma sensu. Ile razy się z niej korzysta? Max 3x w tygodniu po tej max godzinie dla hardcorów. Dużo lepszy pomysł to prywatny basen, ale to są już koszta.
Orientuje się ktoś w kosztach skorzystania z sauny? Nie licząc basenu. :)
Będę musiał się wybrać. Czytałem, sauna dobrze hartuje organizm.
U mnie 30gr min.
Stron: 1 2