Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Cudak rasy Yorkshire Terrier - Gacek
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mój przeokropnie groźny pies to cudak rasy Yorkshire Terrier - Gacek w wydaniu mini. Całe 2400 gram żywej wagi.
Dziś już pięcioletni zaczyna cierpieć na typowe schorzenia tej rasy ale i tak daje nam wiele radości. Nie jest typową zabawką bogaczy nie nosi ubrań, nie jest czesany, nie jest psem poduszkowym wręcz przeciwnie idzie po śniegu plaży po lesie jak zmarznie wtedy oczywiście bierzemy go na ręce.
W zestawie z Azą i koteczkiem szau ciau.

Mały trawing na działceSerce
[Obrazek: e7pj.jpg]

z kotem na działce Serce
[Obrazek: dbre.jpg]

plażing na różowo Serce
[Obrazek: xhrg.jpg]

Bieszczady przy kominku Serce
[Obrazek: obdf.jpg]

po śniegu w BieszczadachSerce
[Obrazek: fxwg.jpg]

takie tam zabawy psa z kotemSerce
[Obrazek: jcgu.jpg]

Każde moje zwierze w miarę ich przybywania jeździ ze mną na wycieczki i wakacje.
Plażing na różowo zdecydowanie najlepszy... Piękne zdjęcie Haha

Fajną masz gromadkę. Jeśli wszystkie je zabierasz na wakacje, jest to godne podziwu. Wspomniałaś o schorzeniach "Kuzyna Coś"... To coś poważnego? Jakie objawy mają Yorki w tym wieku?
Typowe schorzenia i najbardziej uciążliwe to przede wszystkim wypadanie rzepki w tylnych łapach.
Może nie jest to nadzwyczajnie bolesne ale widać po psie jak mu łapki uciekają tylne jak układa się do załatwienia unosząc się np na przednich łapkach. operacja nie ma sensu bo może tylko zaszkodzić. To delikatne ale cudowne zwierzaki.
Co do wakacji. Mam ukochane miejsce w Pogorzelicy ośrodek jest rewelacyjny dla rodzin z dziećmi i zwierzakami dlatego od 5 lat jestem tam co roku.
Wole pomęczyć się z nimi w aucie niż oddawać do hoteli dla zwierząt.
Zawsze mnie fascynowały Yorki, a Twój jest wyjątkowo ładny. Coś przeczuwam, że kot tutaj góruje? :)