Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak zachować dobrą jakość przy konwersji wideo.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam na dysku gameplay z gry i chciałbym przekonwerterować go do dowolnego formatu wideo w kompresjii, tak aby mniej mi zajmował miejsca na dysku. Nagrywam programem Action!, ale godzinne filmiki ważą ponad 200 GB. Plików nie można odczytać zwykłym playerem, czy tez przekonwerterować innym programem, niż samym Action, a ten z kolei pikselizuje wszystko, mimo że wybieram bardzo szybki bitrate i oryginalną rozdzielczość z opcją wysokiej jakości. Nie wiem czemu się tak pikselizuje. Podejrzewam, że oryginalny plik ma mocno oscylujący bitrate i w efekcie kończy się rozmazywaniem. Wiecie może jak to naprawić i co zrobić, żeby te duże nagrania czytały też playery? Oczywiście mam paczkę kodeków od K-Lite. Bitrate wg windowsa oryginalnego pliku jest potężny, ponad 3,38 mln Kb/s, co wygląda podejrzanie.

Aha i dodam, że mniejsze pliki playery odtwarzają normalnie, oczywiście zapisuje w formacie avi i konwertuję przy użyciu karty graficznej.

EDIT: Mój problem został rozwiązany wraz z GeForce Experience i funkcją Shadow Play!