Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Darmowe i płatne Hostingi WWW
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Darmowe

Hostinger
reklamy: BRAK
pojemność: 2 000 MB
transfer miesięczny: 100 GB
baza danych MySQL: Tak (max 2)
wersja MySQL: 5.1.61
PHP: Tak
wersja PHP: 5.3
konta pocztowe: Tak (max 2)
maksymalna ilość domen:Bez ograniczeń (można utworzyć max 1 domene na 24 h)
domeny: zz.mu pusku.com id945.com besaba.com hol.es
dodatkowe opcje: AutoInstalator , kopie zapasowe , możliwość blokowania danego IP , możliwość ochrony danego katalogu hasłem.

Płatne

Hostinger
cena: 8,99 - 19,99
reklamy: BRAK
pojemność: 2 000 MB
transfer miesięczny: 100 GB
baza danych MySQL: Tak
wersja MySQL: 5.1.61
PHP: Tak
wersja PHP: 5.3
konta pocztowe: Tak
maksymalna ilość domen:Bez ograniczeń
domeny: .pl
dodatkowe opcje: AutoInstalator , kopie zapasowe , możliwość blokowania danego IP , możliwość ochrony danego katalogu hasłem.

Piszcie inne hostingi i stworzymy tu taką liste :)
Jak wygląda opcja darmowa pod względem stabilności? Moje wszystkie testy darmowy hostingów kończyły się jedną wielką klapą - usuwanie kont, fatalne działanie, zerowy kontakt... Tutaj jest inaczej?
-Tutaj konta są usuwane ale tylko z bardzo ważnych powodów jak naruszysz czyjeś prawa autorskie to przychodzi najpierw ostrzeżenie na E-mail ,że masz usunąć jakieś tam pliki. I jeśli w ciągu 48 h się nie zastosujesz usuwają ;)
-Działa bardzo dobrze menadzer plików jest super(ale tylko "Menadzer plików 1")
-Kontakt również świetny odpowiedź otrzymujesz ciągu 48-72 h ;)

Hosting godny plecenia naprawde :P
Hehe... szału nie ma ;-) Pada ci stronka, wysyłasz maila i czekasz 3 doby na odpowiedź? Konto Hekko kosztuje mnie jakoś 40 zł za rok, a odp mam w max 10 minut. Czy dla takich oszczędności ma sens zabawa w darmówkę?
Ja tam w sumie do darmowego hostingera nie mam zbytnio zastrzeżeń tyle, że serwer pada w przypadku gdy dużo działasz na stronie - np. wgrywasz jakąś templatkę na wp, tłumaczysz ją na tym serwerze, instalujesz pluginy itd - już 2 razy miałem coś takiego, że serwer padł ze względu na duże zużycie procesora (musisz czekać aż serwer się zrestartuje). Ale jeśli nie robisz wiele na stronie to wszystko działa bez większych problemów.
No na3 doby bo to jest max tu niestety najszybciej to chyba 5h :)
Ale tu strony nie padają bo oni mają strony na ponad 100 serwerach ;)
matthew - jeśli to już jest wiele to się obawiam co na tym serwerze będzie się działo w momencie kiedy stronka miałaby 100 osób online ;-)
Ewidentnie - nie ma sensu. Chyba że to rzeczywiście zabawa w tworzenie stronek.
mozna też spróbować

majacego 10gb

ax1.eu
ux1.eu
Tak testowałem Hostinger.pl i jest naprawde świetnym hostingiem godnym polecenia :)
A ja z kolei powiem, że hostinger jako darmowy hosting nie nadaje się kompletnie, dość szybko można sobie zablokować domenę wgrywając coś i ogólnie, gdy przekroczy się jakiś limit, a dodatkowo trzeba się tam regularnie logować, co mocno irytuje, bo przecież głównie się siedzi w bazie danych, ftp lub postawionej tam stronie, a nie na koncie hostingowym. Natomiast nie używałem opcji premium, ale czytałem opinie i ponoć, to dość problematyczny hosting, a tak w ogóle, to wolałbym nie pracować na czymś co oferuje innym darmowe opcje, bo wtedy jest tam duży ruch i to też wpływa na pracę serwerów.

Hosting cba, to świetny darmowy hosting pod testowanie czegokolwiek, dlatego, że mam tam darmową domenę do testów od dobrych 4 lat, albo dłużej i chyba nigdy jej nie zablokowałem jej w jakiś sposób, a ten baner u góry, no cóż, nie przeszkadza, bo przyznajmy się szczerze, darmowy hosting dzisiaj służy wyłącznie do testowania, bo te parę dyszek rocznie za jakąś domenę z hostingiem to jest nic, więcej przez rok niektórzy wydają na chipsy i wtedy lepiej mieć konkretny adres i znacznie lepsze parametry. :) Cba czasami zamula, zdarza się, ale darzę go zaufaniem, bo wiem, że nic mi z tam nie zniknie, nikt mi nie dezaktywuje konta, nikt mi też nie zablokuje strony bez poważnej przyczyny, a że czasem zamuli, trudno, pójdę zjeść kanapkę, napiję się herbaty, wrócę i mogę kontynuować pracę. :)
Stron: 1 2