Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Usuwane pliki na chomikuj.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam. Ostatnio chomikuj usunęło mi grę wiedźmin. Rozumiem, że to jest niezgodne z prawem ale zastanawia mnie dlaczego u pewnych użytkowników ta gra i wiele innych nie są usuwane a są bardzo długo na ich koncie. Czy istnieje możliwość zabezpieczenia się w sensie, że pliki są tylko dla własnego użytku?
Zamknięcie chomika na hasło ;)
Ściągnąć tę samą grę z innego chomika i przerzucić na swojego. Chomikuj usuwa pliki na podstawie rozmiaru i czegoś tam jeszcze, w każdym razie ściągnij od kogoś i przerzuć na swojego.
Chomikuj usuwa pliki na podstawie rozmiaru, rozszerzenia i podobieństwa do innych plików wrzuconych na inne chomiki.
Najłatwiej jest wrzucać archiwa rar z hasłem i dodawać jakiś plik od siebie dla zmiany wagi. Oczywiście nie daje Ci to
100% pewności że plik nie zostanie zablokowany na Twoim chomiku.

Co do zachomikowanych plików od innych są one usuwane na wszystkich chomikach w różnych odstępach czasu więc
nie masz się czym martwić.
Jest jeszcze coś takiego jak blokowanie plików wygląda to tak że niektóre pliki nie są widoczne dla nikogo oprócz właściciela chomika przy plikach widnieje znaczek C jak Copyright. Większość Polskich seriali jest w ten sposób blokowana. Sorry może zły temat ale chyba nikt nie zwrócił uwagi na tę sprytną sztuczkę.
Przerzucanie plików też wam nic nie da bo jest takie coś jak suma kontrolna pliku i po niej też usuwają... Trzeba coś porządnie przepakować podzielić party tak żeby np. nie były równe 500 mb tylko dodać parę bajtów albo odjąć i wtedy.

Monoceros

Pliki do własnego użytku zwykle warto zabezpieczyć hasłem jeśli są one usuwane. Chomikuj również usuwa pliki zachomikowane od innych użytkowników. Wiele było sytuacji, że gdy się chomikowało od innych i usuwali z twojego chomika, to również po śladach u tego od którego chomikowaliśmy. To, że u innych to dłużej trwa, to tylko kwestia czasu. Czasem wgl od takich chomików nie pobierają plików i trudniej im to zweryfikować, co gdzie się znajduje.