Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Skype - problem z kamerką.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Mychaty

Siemanko.
Problem jest taki, że ostatnio wbiłem na Skype'a i rozmawiałem z innymi przez kamerkę - okazało się, że kamerkę swoją oraz rozmówców widzę pociętą na trzy poziome paski.
Również swoją kamerkę w ustawieniach tak widzę.

[Obrazek: 30825_kamerkaskypelol.png]

Najciekawsze jest jednak to, że inni widzą moją kamerkę normalnie, a w dodatku kamerka jest sprawna na 100% bo w innych programach działa normalnie...

I o co tu chodzi?

Nie jestem pewny ale chyba już tu o tym pisałem, ale gdzieś ten wątek mi umknął.

Nie wiem czy dobry dział bo na tym forum nigdy nie wiem gdzie napisać swój wątek :D

Pozdrawiam.
Dokładnie usuń sterowniki od kamery i zainstaluj je ponownie.

Mychaty

Tylko czemu w takim razie ta kamerka działa w innych programach, a tylko problem z nią jest w Skype? :/

To chyba nie wina sterowników...
Znalazłem na innych forach wątki gdzie użytkownicy też mieli taki problem - pomagała zmiana ustawień karty graficznej, zrobiłem tak jak pisali, ale niestety nie pomogło - dalej jest to samo :/

Dodam jeszcze, że to chyba nie sterowniki ponieważ czemu widziałbym inaczej kamerki innych? O__o

Usunałem kamerkę z systemu, zainstalowałem od nowa, pobrałem aktualizacje przez Windowsa i dalej nic... nie wiem co jest nie tak :/
W ustawieniach kamerki masz zapewne ustawiony jakiś filtr ;) poszperaj może się uda ;)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2

AlbO spróbuj na nowo zainstalować skype :)

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2
Jeśli przeinstalowałeś sterowniki i nic to nie dało to spróbuj zainstalować starszą wersję skype i sprawdzić czy na niej
działa wszystko poprawnie. Może po aktualizacji coś się zepsuło, skype często miewa problemy po "załataniu" dziur.

Mychaty

Skype instalowany miliony razy, czyszczony dysk po tym i jeszcze raz i ciągle nic - instalowałem też starsze wersje ale również nie pomaga.

Co do zmiany czegoś w sterownikach to dużo zrobić nie mogłem bo nie ma do tego jako takich sterowników - są tylko dla Windowsa takie, żeby działały bez żadnych ustawień czy czegokolwiek.
To stara kamerka co z resztą widać po jakości...

W dodatku czemu nie działałaby tylko na Skype'ie i czemu widziałbym innych kamerki również tak w paski - to chyba nie wina sterowników MOJEJ kamerki :|