Siemaka Odjechani ;]
Jeśli usunę chomika z portalu chomikuj.pl, to wtedy moje dane zostaną usunięte z bazy danych, czy pozostaną aż do końca życia?
Jak to jest naprawdę tym?
Usuwam chomika ponieważ, tu się roi od piractwa, internet stał się jedną wielką dziurą czarną.
Taa i na pewno sam piratem nie jesteś...
Dane zachomikowane przez innych zostają, reszta znika. Co do danych personalnych, to po usunięciu konta tracą prawo do ich przetwarzania, więc muszą zniknąć z ich serwerów, choć tylko ich admini wiedzą co się z nimi dzieje najlepiej. Mówię o adresach IP, danych osobowych, adresie email itd.
Nie jest tak że admin musi trzymać logi minimum 2 lata ????
Jeśli logi są trzymane, a usunąłeś konto to czy serwis ma prawo je udostępnić? Przecież już nie jesteś posiadaczem konta na tym portalu i prawa nie mają tak jak zresztą pisał Swordancer. Dane osobowe, jak i email można inne podać, a IP da sie maskować. Tu już będzie trudniej. Tylko, że w internecie nikt nie jest bezpieczny
Monoceros napisał(a):Tu już będzie trudniej. Tylko, że w internecie nikt nie jest bezpieczny
Człowieku za napisanie na jakimś portalu i napisałbyś coś chamskiego, to by cie już podkablowali do administratorów.Mi się zdarzyło raz, i o tej pory nikomu nie ufam przez internet, jeśli karzą podać dane prawdziwe to podaje fałszywe.Wiadomo że mogą mieć moje IP, ale częściej siedzę na tablecie, to nic mi i tak nie zrobią
Wszystko zależy od serwisu, jeśli ma on potrzebę uzasadnioną prawnie może przechowywać oraz przetwarzać
dane osobowe (w celu rozliczeń, statystyk i innych pierdół) natomiast jeśli nie mają takiej potrzeby jak najbradziej
mogą je trwale usunąć. Nie ma przepisów (ja takich nie znam, być może jestem w błędzie) które mówiłby by
dokładnie o przechowywaniu i przetwarzaniu danych. Najłatwiej zapytać się administracji chomikuj.
B0hazard napisał(a):Najłatwiej zapytać się administracji chomikuj.
Administracja ci nie odpowie, pisałem do nich i nic mi nie przyszło od nich.